Metronome Festival Prague pohostí postrockové The Ills i znovuzrozené duo Khoiba

Metronome Festival Prague pohostí postrockové The Ills i znovuzrozené duo Khoiba 

Metronome festival i letos láká na dva dny plné nezapomenutelných hudebních zážitků. 21. a 22. června proběhne čtvrtý ročník a organizátoři už odtajnili první účinkující. Nyní jsou známi třeba kultovní elektroničtí Kraftwerk, rockeři Primal Scream a přijede i kapela Kamp! A pochopitelně nebudou chybět ani Češi a Slováci.

Indie popová skupina Khoiba se vrací na tuzemskou scénu téměř po deseti letech. Mezitím zpěvačka Ema Brabcová tvořila ve formaci Luno a kytarista Filip Míšek rozjel sólový projekt Dikolson. Comeback oslavilo duo zveřejněním singlu Stoke the Fire už začátkem minulého roku a slibují i nové album. Od jara ale konečně vyrazí na pódia a vrcholem bude nepochybně právě koncert na Metronome.

Pozvání přijali také post-rockoví The Ills ze Slovenska. Vyznačují se důrazem na instrumentální rovinu, která není doprovázena zpěvem. Pod jejich rukama vznikla už čtyři alba. Dohromady se dali před deseti lety v malém Bratislavském bytě, od té doby sklízí úspěchy nejen doma, ale i ve světě. Představili se publiku na Islandu, v Holandsku, Belgii nebo Slovinsku. Vystoupili také na trenčínském festivalu Pohoda, a právě zde si je poslechl Vic Galloway z rádia BBC a na jejich konto nešetřil pochvalami„Post rock zbožňuji a tvrdím, že The Ills nejsou o nic horší než Explosions In The Sky nebo Mogwai.“

"Metronome Festival Prague je první velký hudební festival konaný v Praze, který nyní zve na 4. ročník. K jeho specifikům patří zaměření na všechny věkové i žánrové posluchačské vrstvy, akcent na to nejaktuálnější z hudební současnosti i to nejživotnější z minulosti," uvádějí pořadatelé, kterým se na seznamu účinkujících z minulých let kupí velmi zvučná jména. "Za dobu konání festivalu jej navštívily hvězdy, jako jsou Iggy Pop, Foals, Sting, Chemical Brothers, Kasabian, Tom Odell, Ella Eyre, David Byrne, John Cale nebo Massive Attack. Z tuzemské scény vystoupili J.A.R. s gospelovým sborem Maranatha, Ivan Král s Jiřím Suchým, Tata Bojs 30, David Koller s Katarzií, comeback Sexy Dancers a další interpreti. Cestu na něj si jen v loňském ročníku našlo přes 18 000 návštěvníků," uzavírají.

Festival se už tradičně uskuteční na pražském Výstavišti. Ve zvýhodněné vánoční edici si mohou fanoušci pořídit zvýhodněné vstupenky. Dvoudenní na stání vyjde na 1 790 Kč, za sezení pak 2 490 Kč. K dispozici budou také VIP lístky nebo edice obsahující kromě vstupu na festival také LP desku některých vystupujících.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Metronome Festival Prague pohostí postrockové The Ills i znovuzrozené duo KhoibaThe Ills
 

Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!