Křest kalendáře Markéty Martiníkové proběhl v milé předvánoční atmosféře

Křest kalendáře Markéty Martiníkové proběhl v milé předvánoční atmosféře 

Advent je časem, kdy by se lidé měli zamyslet i nad duchovnějšími stránkami života. Právě na tuto okolnost upozorňuje tým autorů prostřednictvím originálního kalendáře. Jeho křest proběhl 3. prosince 2018 v Praze.

Autory kalendáře „Cesta životem“ jsou dva sympatičtí tvůrci. Kromě pražské zpěvačky a herečky Markéty Martiníkové se jedná o fotografa Mariána Juskanina.  Juskanin během několikaleté práce nafotil na snímcích svou kamarádku v mnoha zajímavých místech středních Čech a Prahy. Každá z jeho fotografií disponuje neopakovatelnou atmosférou a zachycuje některý z důležitých z okamžiků Markétina života. Každý snímek je pak doplněn i zajímavými poselstvími, na které bychom v tomto předvánočním čase neměli zapomenout. Co nám mají sdělit?

Citáty umocňují dojem z fotografií!

„Kalendář „Cesta životem“ je pro nás s mým dvorním fotografem a blízkým kamarádem Mariánem Juskaninem společné dílo, ve kterém na život poukazujeme trochu odlišným pohledem, než je tomu v showbuisnessu u mých kolegů zvykem… mapuje určitým způsobem také můj osobní život… Proto také obsahuje například snímky z obou mých těhotenství. K fotkám s mou osobou jsme připojili duchovní citáty, jež vždy doplňují celkový dojem z dané fotografie,“ uvedla k tomu Markéta Martiníková.  

Kmotrou se stala muzikálová hvězda

V podobně milém duchu se nesl i samotný křest „Cesty životem“ v jedné pražské restauraci. Této akce se kromě již zmíněných dvou autorů zúčastnila také rodina zpěvačky, její nejbližší přátelé a umělečtí kolegové. Po zazpívání několika úvodních písní, během nichž Markétu na klavír doprovázel klavírista roku 2015 Tomáš Impellizzeri, došlo na pokřtění kalendáře a neformální zábavu. Roli kmotry se ujala známá hvězda Hudebního divadla Karlín a šéfka muzikálového oddělení Mezinárodní konzervatoře v Praze – paní Galla Macků.  

Autor: Petr Koutský

Foto: Marian Juskanin

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!