Další jména Colours of Ostrava: Dorazí britský Rag’n‘Bone Man i francouzští Shaka Ponk

Další jména Colours of Ostrava: Dorazí britský Rag’n‘Bone Man i francouzští Shaka Ponk  

Nepřehlédnutelný zpěvák s podmanivým hlasem. To je Rag’n’Bone Man, který se stal další z hvězd festivalu Colours of Ostrava. Ten se již nyní může pochlubit i dalšími headlinery, jako jsou The Cure či Florence + The Machine.

Zatímco jiné festivaly teprve oznamují první interprety, Colours of Ostrava překvapuje hudební fanoušky s každým dalším týdnem. Své nejslavnější hity Human a Skin během své české festivalové premiéry představí britský zpěvák Rag’n’bone Man. Dalším novým jménem je francouzská kapela Shaka Ponk, která ve své hudbě kombinuje rock s elektronikou a výraznými projekcemi.

„Hit Human zná z rádií asi každý. Kdo ale navíc zažil open air koncerty Rag’n’Bone Mana například na festivalech v Roskilde nebo Lollapalooza, tak dosvědčí, že jde o strhující zážitek. Skvělý mohutný hlas i šlapající kapela,“ představuje dalšího healinera ředitelka festivalu Zlata Holušová. Trojnásobný držitel cen Grammy ve své hudbě kombinuje vlivy blues, funku, gospelu, soulu, hip hopu, rapu rocku i popu. To doprovází chytlavé texty, které vousatý hudebník interpretuje s nečekanou upřímností.

„Miluji příběhy, miluji Johnnyho Cashe a tradiční folkovou hudbu stejně jako blues. Pro mě se překrývají. Jestliže chci, aby mi lidé věřili, co zpívám, pak musím píseň zpívat s přesvědčením. A k tomu musím věřit sám,“ vysvětluje Rory Graham alias Rag’n’Bone Man. To francouzská kapela Shaka Ponk vsází na něco úplně jiného.

„Stylem nejsme žádní úzkostlivci a nikdo z nás ani pořádně neví, kam patříme. Nějaký směr? Nesmysl. Máme rádi elektroniku, punk, rock, metal, hip hop a hrneme to do lidí, jak nám řekne Mr. Goz, takže do té doby, než jim začnou krvácet uši,“ tvrdí zpěvák a grafik Frah a naráží na hlavní postavu projekcí, které jsou nepostradatelnou součástí jejích vystoupení.

Osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava odstartuje 17. července 2019 a potrvá celé čtyři dny. Hudebníky i jejich fanoušky opět přivítá industriální areál ostravských Dolních Vítkovic. Kromě Rag’n‘Bone Mana a Shaka Ponk vystoupí i The Cure, Florence + The Machine, Mogwai, Mariza, Xavier Rudd a Lewis Capaldi.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!