Tipy na vánoční trhy po celé České republice

Tipy na vánoční trhy po celé České republice  

Tento víkend započal advent a spolu s ním vůně svařáku, jehličí, tradičních punčů, cukrovinek a regionálních specialit. Vypravte do různých koutů Česka a načerpejte vánoční atmosféru na čerstvém vzduchu a inspiraci na vánoční dekorace či dárky.

Staroměstské náměstí v Praze

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí probíhají denně od 2. prosince do 6. ledna 2024. Stánky jsou otevřené pravidelně od 10.00 do 22.00. Výjimku představují stánky s občerstvením, které nabízí nápoje na zahřátí či něco k zakousnutí do půlnoci. Návštěvníky čeká program v podobě divadelních představení, koncertů, vystoupení dětských a folklórní souborů. Nebudou ochuzeni ani o betlém, ukázky tradičních lidových řemesel, mini zoo, dílny a mikulášský program.

Zdroj: Trhypraha.cz

Václavské náměstí v Praze

Na Václavském náměstí probíhají trhy také od 2. prosince do 6. ledna 2024, a to od 10.00 do 22.00. Ani zde nebude chybět vánoční strom, stánky s občerstvením, vánočním zbožím a stánky s ukázkami tradičních lidových řemesel.

Zdroj: Trhypraha.cz

Náměstí Republiky v Praze

Na náměstí Republiky vás nemine tržiště s rozmanitým výběrem zboží. Mezi nabídkou naleznete adventní věnce i tradiční pokrmy jako jsou pražská šunka, horké kaštany, svařené víno a vánoční cukroví. Trhy probíhají od 25. listopadu do 30. prosince od 10:00 do 20:00.

Zdroj: Trhypraha.cz

Náměstí Míru v Praze

Před impozantním kostelem svaté Ludmily na náměstí Míru se nahromadí množství stánků s pestrou nabídkou vánočního zboží – od jmelí, adventních věnců, svíček, vánočních ozdob přes hračky, betlémy, výrobky uměleckých řemesel po cukrovinky a adventní kalendáře. Ty tu budou pro návštěvníky od 20. listopadu do 24. prosince od 10:00 do 20:00. Stánky doplní vánoční dílny pro děti, divadelní představení a koncerty.

Andělské trhy v Praze

Farmářské produkty, občerstvení, široký sortiment vánočního zboží, tradiční řemesla a ruční výrobky nabídnou vánoční trhy na Andělu, které odstartovaly 24. listopadu a potrvají do Štědrého dne.

Vítězné náměstí v Praze

Každou sobotu od 2. do 23. prosince se v pražských Dejvicích budou konat adventní trhy vždy od 8:00 do 14:00. Pokud sháníte vánoční dárky, na Kulaťáku vám inspirace rozhodně neuteče – designové výrobky, přírodní kosmetika, dřevěné a pletené hračky, dětské knížky a kožené výrobky nebudou chybět. Zdejší specialitou se stane nabídka živých ryb, rybí polévky nebo smaženého kapra s bramborovým salátem.

Karlínské náměstí v Praze

Adventní čas neujde ani Karlínskému náměstí vždy o adventní neděli, kde všechny přítomné čeká vůně svařeného vína, betlém, koledy, dílny, pěvecká vystoupení místních škol a sborů a bohatý doprovodný program. Navíc děti budou moci napsat dopis Ježíškovi.

Děčín

Město v obklopení romantické krajiny Českosaského Švýcarska nabídne třetí adventní neděli od 10:00 do 18:00 vánoční stánky s dobrotami a originálními dárky. Město si pro návštěvníky připravilo adventní hudbu v podání děčínských sborů a kapel, pohádku pro děti, regionální speciality a vánoční prohlídky děčínského zámku.

Karlovy Vary

Dalším nádherným místem pro vánoční trhy jsou Karlovy Vary. Trhy uskuteční od 2. do 26. prosince v lázeňském centru města. Trasa od hotelu Thermal na Divadelní náměstí bude oplývat jedinečnou vánoční atmosférou. Středobodem vánočního ruchu se stane Mlýnská kolonáda. Vánoční strom a atrakce pro děti mají své útočiště u hotelu Thermal. Po trase se bude mimo jiné pohybovat vánoční autovláček.

Zdroj: vanocnivary.cz

Plzeň

Letošní trhy v Plzni započaly 23. listopadu a budou probíhat až do 23. prosince. Náměstí Republiky obklopí vůně svařeného vína, staročeského trdla a lidové tradice a řemesla. Děti potěší oslík s ovečkami v živém betlémě nebo program s vánočními koledami. 

Český Krumlov

Vánoční trhy jsou v provozu od 1. prosince 2023 a potrvají do 1. ledna 2024 v čase 11:00 až 18:00 s výjimkou pátku a víkendu od 10:00 do 19:00. Turistické a vodácké centrum s protékající Vltavou uvede adventní víkendy s koncerty, aktivity pro děti a divadelní představení. Nebude chybět Mikulášská nadílka, Ježíškova pošta a silvestrovský koncert kapely HK Band.

České Budějovice

Vánoční trhy v Českých Budějovicích začaly 18. listopadu a potrvají až do 6. ledna 2024. V adventním čase se každoročně na náměstí Přemysla Otakara II. a radničním nádvoří konají trhy. Jihočeské trhy budou zpestřovat různá vystoupení, ale třeba i kluziště a dětský kolotoč.

Zdroj: ceskobudejovickyadvent.cz

Kutná Hora

Kutnohorský rodinný advent probíhá na Palackého náměstí. Těšit se můžete na tradiční pochutiny, regionální produkty, rukodělné a řemeslné výrobky a spoustu dalšího. Trhy se konají 4. prosince v čase od 11:00 do 19:00. Chybět nebude ani doprovodný program.

Hradec Králové

Tradiční vánoční trhy se budou letos konat na Velkém náměstí od 8. do 22. prosince. Zdejší prodejci nabídnou široký sortiment vánočního zboží – ozdoby, dárky, keramiku, bižuterii, čepice, šály rukavice a nebudou chybět ani cukrovinky, svařák, punč, trdelníky nebo bramboráky, sýrové speciality, klobásy a čabajky. 

Brno

Adventní prodej v Brně vypukl 17. listopadu a bude probíhat až do 23. prosince. Vánoční stánky budou otevřené každý den od 10:00 do 20:00. Tento rok bude věnován zejména sborům, a to jak dětským, tak chrámovým nebo gospelu.

Zdroj: adventnazelnaku.cz

Olomouc

Vychutnejte si adventní trhy v malebné Olomouci až do 23. prosince. Olomouc uvítá kolem osmdesáti stánků s tradičním sortimentem a bohatou nabídkou punčů a perníků. Vyhlídkové kolo vám umožní vidět světélkující historické centrum v jiné perspektivy.

Ostrava

Vánoční trhy začínají 25. listopadu a končí 1. ledna 2024. Středobodem se stane tradičně Masarykovo náměstí, kde bude probíhat většina kulturního programu. Návštěvníci zde najdou oblíbené stánky s gastro sortimentem i dárkovým zbožím. Chybět nebude dětská scéna, vyhlídkové kolo i kluziště.

Nestačilo? Objevujte také další vánoční a adventní trhy.

Foto: archiv města Olomouc

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!