Počtrnácté do světa orientální kinematografie. Filmasia se letos zaměří na literární adaptace

Počtrnácté do světa orientální kinematografie. Filmasia se letos zaměří na literární adaptace 

Tradiční filmová přehlídka asijského filmu letos nabídne výhradně adaptace knih z Číny, Jižní Koreje i Japonska spolu s doprovodnými diskuzemi s překladateli asijské literatury.

Na čtyři dny se hlavní české město znovu ponoří do tajů snímků z asijského kontinentu. Letošní výběr vychází z originálních děl čínské, korejské i japonské literatury. 

Festival Filmasia spustí projektory už zítra v 19 hodin s adaptací čínské novely Dva liangy rýžového vína pod názvem Kronika obchodníka s krví v režii Ha Jeonga-woo, jindy často obsazovaného do filmů jako herce (Komorná, Berlínská mise).

Kino Ponrepo dále v pátek nabídne příležitost zhlédnout korejskou adaptaci knihy Vegetariánka. Talentovaný režisér Lim Woo-seong příběh převyprávěl jako cronenbergovský horor těla, který otevřeně rozkrývá submisivní postavení žen v jihokorejské společnosti.

Sobota pak bude ve znamení čínského filmu, konkrétně čtvrtého uměleckého počinu Zhang Yimoua Zavěste červené lucerny, který vychází ze Su Tongovy novely Manželky a konkubíny. Historické drama vyhrálo cenu BAFTA v roce 1993 a o rok dříve dokonce získalo nominaci na Oscara.

Poslední den čtrnácté Filmasie odstartuje rozvážný Totem vlka o mladém muži, který se rozhodne vychovat vlčí mládě a celý festival zakončí v neděli 9.12. mezinárodní hit Vzplanutí.

Kompletní program naleznete na internetových stránkách www.filmasia.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!