Trashmetalisté Slayer připravují poslední rozloučení s českými fanoušky

Trashmetalisté Slayer připravují poslední rozloučení s českými fanoušky 

Slayer v létě přijedou do Prahy, kde odehrají svou poslední show v rámci Final World Tour.

Kalifornská trashmetalová banda Slayer v současnosti vystupuje v následujícím seskupení: Tom Araya (basa, zpěv), Kerry King (sólová kytara), Gary Holt (kytara), Paul Bostaph (bicí). Kapela vznikla na počátku osmdesátých let a v její tvorbě jsou nápadné dva hlavní prvky – metalová tvrdost a punková rychlost. Jejich inovativnost se stala základním kamenem pro vznik dalších kapel jako Slipknot nebo Vader.

Od počátku svého působení vydali Slayer celkem dvanáct studiových alb. Dvě z nich (Reign in Blood a Divine Intervention) byla nařčena z fascinace nacismem – skladba "Angel of Death" pojednává o zvrácených praktikách Dr. Mengeleho. Nikdo však Slayer z nacismu neusvědčil a tyto kauzy jim přinesly špíše pozitivní propagaci. Znalec celého kontextu tvorby Slayer by o sympatiích k nacismu nehovořil, neboť v jejich textech se mimo téma genocidy objevují i jiné hrůzy, na které chce kapela reagovat. 

 

Zdá se však, že se kariéra Slayer nachýlila ke konci, neboť počátkem roku ohlásili její konec. Rozhodli se alespoň se svými fanoušky důstojně rozloučit, a tak naplánovali své poslední turné Final World Tour, během něhož se zastaví i v České republice. Poslední český koncert Slayer se odehraje 25. června 2019 v Praze v Tipsport Areně.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Sportovní hala Fortuna nabízí i další akce

Místo konání: Sportovní hala Fortuna

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!