Na jaře příštího roku se vrátí do Brna UMEK, hvězda světového elektra

Na jaře příštího roku se vrátí do Brna UMEK, hvězda světového elektra 

Headlinerem dubnové noci Elektra, jedné z nejdéle pořádaných klubových nocí v České republice, bude ikona světového techna UMEK. Zkušený slovinský producent a jeden z TOP světových DJs představí svou energickou tech-houseovou produkci v sobotu 26. dubna příštího roku v brněnské Flédě.

Lublaňský rodák Uroš Umek neboli UMEK se na Moravu vrací poté, co se na podzim představil na festivalu Apokalypsa. Nyní se do Brna chystá s novým materiálem. Odkazuje jím k vlastním hudebním kořenům. „Chci si myslet, že prodejní úspěchy vychází z kvality mé práce. Během kariéry jsem dal dohromady velmi rozmanitý materiál. Jsem jednoduše odjakživa zvědavý, stále před sebou vidím spoustu věcí, které bych ještě mohl udělat, slyšet, vidět a hlavně dosáhnout,“ vysvětluje UMEK pro magazín Billboard a dodává: Poslední dva roky jsem postupně vyvíjel a ladil nový zvuk. Teď konečně jsem blízko bodu, kdy budu naprosto spokojený s výsledkem.“ Aktuální nahrávky Hell Archetypes, Collision Wall nebo Amnesiac dokládají, že se UMEK opravdu vrací k temnému undergrandovému tónu své někdejší tvorby.

V 90. letech UMEK začínal s pořádáním prvních ilegálních rave party v bývalé Jugoslávii. Stál tak u zrodu tamní techno scény. Po letech rozmanitých elektronických experimentů dnes slovinská hvězda platí za jednoho z nejrespektovanějších producentů žánru vůbec. Podle DJ Magu se dlouhodobě řadí do TOP 10 DJs planety. Je pravidelným headlinerem velkých tanečních akcí a festivalů, jako je Tommorowland nebo EDC Las Vegas. „Je zajímavé vidět, jak se techno, ten bastard elektronické scény, rebelský a nepolapitelný žánr, zformovalo v jednu z hlavních hybných sil,“ popisuje UMEK pro server Iconic Underground aktuální vzestup undergroundového techna.

Populární umělec opakovaně získal ocenění nejlepšího tvůrce v oblasti techno/tech-house. To se mu povedlo jak v Beatport Music Awards, tak také podle International Dance Music Awards. Je zakladatelem několika tanečních labelů. Kromě toho je UMEK spojen třeba s Spinnin’ records, Great Stuff, Intec nebo Tronic. Mimo to je autorem rádiové show Behind The Iron Curtain, kterou je možné slyšet na zhruba 150 stanicích po celém světě.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Fléda nabízí i další akce

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!