Festival Colours of Ostrava oznamuje další interprety. Dorazí post-rockoví Mogwai i písničkář Xavier Rudd

Festival Colours of Ostrava oznamuje další interprety. Dorazí post-rockoví Mogwai i písničkář Xavier Rudd  

Po The Cure a Florence + The Machine hlásí mezinárodní festival Colours of Ostrava další velká jména světové hudební scény. Do moravskoslezské metropole dorazí ze Skotska kapela Mogwai, až z daleké Austrálie pak folk rockový písničkář Xavier Rudd.

„Mogwai ani po letech nevykazují známky tvůrčího útlumu. Stále dokážou diváky zmrazit drtivou, přesto nádhernou a emotivně vygradovanou, art rockově vynalézavou a dynamickou hudbu,“ představuje dalšího ohlášeného interpreta ředitelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová. Mogwai ve své tvorbě spoléhají na instrumentální, melancholicky zabarvené kompozice pohybující se od krásy k chaosu.

„Budou vám krvácet uši, ale majestátní hudba, jakou dokážou zahrát snad jen oni, vám rány během chvíle zacelí,“ napsali kdysi o kapele Mogwai. Ta dojede do Ostravy představit své nejnovější album Every Country‘s Sun. Skupina pravidelně spolupracuje také s filmaři. Její hudba zazněla například v televizních seriálech Sex ve městě, Les Revenants či v Kriminálkách Miami. „Rozhodně nejsme mainstreamová kapela, nosíme v sobě také punkový postoj a chráníme si tvůrčí svobodu,“ říká o kapele její leader a kytarista Stuart Braithwaite.

Osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava nabídne také koncert australského písničkáře Xaviera Rudda. „Xavier Rudd, charismatický kytarista, perkusista, hráč na didgeridoo a foukací harmoniku má copyright na povznášející melodické a hluboce upřímné skladby, v nichž se prolíná folk rock s tribálním groove, reggae a popem druhu Paula Simona,“ říká Holušová. Hudebník je kromě toho neochvějně pevný ve svých názorech na ochranu přírody, úctu k Aboridžincům a lidské svobodě. Nestydí se rýpat do politiků, nadnárodních korporací, populistů a nešvarů současného světa.

Festival Colours of Ostrava letos proběhne od 17. do 20. července 2019 v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Čtyřdenní festivalová permanentka je v současné době k zakoupení za 2 490 korun. Tato cena platí pro limitované množství 9 000 kusů.

Foto: Brian Sweeney

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!