Největší narozeninová oslava. Lenny dojala i roztančila celé Forum Karlín

Největší narozeninová oslava. Lenny dojala i roztančila celé Forum Karlín90%

Usměvavá, skromná, plná energie – to je Lenny, která pražským vystoupením zakončila sérii koncertů podzimní tour MMXVIII po České republice. Vsadila na známé písně, ale představila i zcela novou tvorbu.

Hradec Králové, Ostrava, dvoják v Brně a velkolepá show v Praze. Lenny opravdu nelení, a kromě přípravy studiové desky se vrhla také na živé vystupování. Během pěti samostatných koncertů po České republice představila nejen novinku Home, ke které zveřejnila také videoklip. Koncertní šňůru zakončila sobotním velkolepým vystoupením v pražském Foru Karlín.

Jako support si Lenny vybrala olomouckou indie-rockovou partičku No Distance Paradise. „Lenny nás poprosila, abychom vás trochu zahřáli,“ hlásal zpěvák Máca. A i když je hudba No Distance Paradise dobrá a líbivá, kluci publikum spíše uspali. Při singlu Ghost se sice pár lidí rozvlnilo, ale zbytek koncertu byl spíše ve stylu „pouze něco k poslechu“.

Pak ale nastoupila Lenny a vše se změnilo. Velkolepý příchod, úžasné světelné efekty a bílé konfety, snášející se při zahajovacím singlu Enemy – Lenny zkrátka ví, co na fanoušky platí. Ať už hrála energické a známé hity nebo melodické balady, vždy ji publikum poděkovalo bujarým potleskem. Během show zaznělo také několik úplně nových písní z připravovaného alba.

Energické i melancholické singly – Lenny slaví úspěch

Zajímavé světelné efekty provázaly téměř každou píseň a doplňovaly tak úžasný zpěvaččin projev. Animace a projekce byly natolik poutavé, že zaměstnala lidi stojící na okraji, a ti si tak ani nevšimli, že se kolem nich Lenny nenápadně proplížila. V polovině koncertu se totiž přesunula mimo pódium doprostřed prostoru Fora Karlín, aby zde zazpívala několik svých pomalejších písní, které doprovodila violoncellistka Terezie Kovalová.

Kombinace violoncella, klavíru, na které hrála Lenny, a jedinečného hlavu zpěvačky bylo naprosto dokonalé a úchvatné, že vůbec nevadilo, že se koncert na chvilku zpomalil. V celém prostoru se rozprostřela tma, pouze světelný kužel osvětlující Lenny a jejího hosta a pár rozsvícených mobilů v publiku ozařovalo scénu. Zkrátka chvíle, která musela dojmout nejednoho návštěvníka.

Po této úchvatné pomalejší vsuvce se Lenny vrátila zpátky na hlavní pódium a pokračovala ve své energické show. Lenny pobíhala, poskakovala, komunikovala s fanoušky, rozdávala radost i své nadšení a vděčnost, děkovala, dojímala a prodávala svůj neskutečný hudební talent. Ačkoliv občas haprovalo ozvučení, které se místy zdálo odfláknuté, Lenny se postarala o skutečně výjimečný hudební zážitek. „Možná mi nevěříte, ale tohle je pro mě splněný sen. Je to skoro jako bych měla narozeniny. To by ale znamenalo, že je to moje největší narozeninová oslava,“ děkovala na závěr své show Lenny.

Koncert Lenny v pražském Foru Karlín, který se uskutečnil v sobotu 1. prosince, byl posledním samostatným koncertem v rámci podzimní tour MMXVIII. Koncertní tour po čtyřech českých městech Lenny oznámila společně se singlem Enemy. Kromě Prahy Lenny navštívila také Ostravu, Hradec Králové a Brno. Zpěvačka momentálně připravuje nové studiové album, máme se tedy na co těšit!

Foto: Matúš Tóth

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?