Nejnovější články » Divadelní recenze

Hvězdné divadelní léto pod žižkovskou věží? Divadlo Kalich chystá svou letní scénu

30.11.2018,

Divadlo Kalich našlo pro svou plánovanou letní scénu ideální zázemí v prostorách pod žižkovskou televizní věží v Mahlerových sadech. První ročník Hvězdného léta zahájí 23. června Tomáš Klus, o den později diváky čeká premiéra Láska v přímém přenosu s Petrem Čtvrtníčkem, Kristýnou Frejovou a Davidem Suchařípou v hlavních rolích. Předprodej na celou sezónu nové letní scény bude otevřen 3. prosince 2018.

Od června do září roku 2019 se prostor pod žižkovskou televizní věží změní v originální divadelní scénu. Program prvního ročníku Hvězdného léta se bude opírat o repertoár pořádajícího Divadla Kalich a jeho spřátelených scén, tedy Divadla v Rytířské, Divadla Palace, Divadla Verze, Činoherního studia Bouře a chybět nebude ani populární představení Caveman.

Předprodej na celou sezónu nové letní scény bude otevřen 3. prosince 2018.

Vizualizace letní scény pod žižkovskou věží

Hvězdné léto slibuje divákům vysoký komfort i pestrý program plný hvězd

Hvězdné léto pod žižkovskou věží zahájí 23. června 2019 unplugged koncert písničkáře Tomáše Kluse, o den později Divadlo Kalich odpremiéruje komedii uznávaného kanadského autora Norma Fostera Láska v přímém přenosu s Petrem Čtvrtníčkem, Kristýnou Frejovou a Davidem Suchařípou v hlavních rolích. Druhou plánovanou novinkou léta bude představení Čas pod psa s Terezou Kostkovou, Mášou Málkovou a Evou Josefíkovou.

Chybět nebudou ani zavedené a divácky oblíbené inscenace jako je Ani spolu, ani bez sebe (Jana Paulová, David Suchařípa), Bez předsudků (Jana Paulová, Pavel Zedníček), Kočka v oregánu (Barbora Hrzánová, Radek Holub, Klára Cibulková, Zdeněk Velen), Lady Oskar (v hlavní roli Jana Paulová), muzikál Titanic (Miroslav Vladyka, Filip Blažek), Veletoč (Iva Janžurová, Eva Holubová), Žena za pultem 2: Pult osobnosti (Jiří Lábus a Oldřich Kaiser), Úča musí pryč (David Prachař, Linda Rybová, Igor Chmela, Jana Janěková ml., Kristýna Frejová, Petra Špalková) a mnohé další.

Vizualizace zastřešené letní scény

Scénu vybuduje producentská společnost Hamlet Production ve spolupráci se společností Tower Park Praha. Usazení hlediště s kapacitou 600 míst v zapuštěném prostoru pod věží divákům zaručí výbornou akustiku i dobrý výhled na jeviště. Návštěvníci se nemusí obávat ani nepřízně počasí, scéna počítá i se systémem rychlého zastřešení. 

Okolní park nabízí řadu dalšího vyžití a samotná žižkovská věž coby nejvyšší dominanta Prahy je pochopitelně vyhledávanou turistickou atrakcí. Společně se vstupenkami na přestavení bude možné si zakoupit také vstupenky do observatoře věže s výhodou polovičního vstupného.

Letní scéna Divadla Kalich navíc pomáhá - z každé zakoupené vstupenky věnuje částku 10 Kč ve prospěch spolku Dobrý skutek. Ten cíleně podporuje spoluobčany, kteří se ocitli ve složité životní situaci a bez pomoci druhých se v dané chvíli neobejdou.