Funková legenda Kool & the Gang dorazí příští rok do Prahy. Roztancují Forum Karlín

Funková legenda Kool  & the Gang dorazí příští rok do Prahy. Roztancují Forum Karlín  

Česká metropole se může pár dní před letními prázdninami těšit na skutečně ohnivou party. Rozpálit a roztančit dorazí své fanoušky legendární funková kapela Kool & the Gang.

Celebration, Get Down On It, Fresh, Cherish či Ladies Night. To jsou hity, které si budou moci 26. června 2019 užít na živo i čeští fanoušci. Do Prahy se totiž chystá americká formace Kool  & the Gang, jejíž hudba rozhodně nenechá nikoho v klidu. Jedenáctičlenná partička slibuje návštěvníkům energickou show a obří taneční funky party, při níž představí několik hostů i speciálních překvapení.

Kool & the Gang jsou držiteli prestižní ceny Grammy a na svém kontě mají miliony prodaných nahrávek. Celkem vydali 24 alb, za které posbírali 31 zlatých a platinových desek. Jejich hudba zněla v kultovních bijácích, jako jsou Pulp Fiction, Saturday Night Fever či Rocky. Ve svých hitech kombinují všechny možné styly, nechybí v nich bezchybná rytmika ani všudypřítomná nakažlivá radost z hudby.

Kapela vznikla v roce 1964 v New Jersey. Mezi hybné síly patřili a stále patří basista Robert ‚Kool‘ Bell, jeho bratr klávesista Ronald Bell, saxofonista Dennis ‚D.T.‘ Thomas a bubeník George Brown. Větší komerční úspěch zaznamenala formace až se svým čtvrtým albem Wild and Peaceful, které přineslo hity jako Funky Stuff, Jungle Boogie a Hollywood Swinging. Pak již následovala hvězdná dráha, která vyvrcholila v červnu tohoto roku, kdy byli Kool  & the Gang uvedeni do americké Síně slávy.

O tom, jak jim to i po dlouhých letech stále šlape, přijedou přesvědčit i své české fanoušky. Vstupenky na koncert jsou k dostání v internetovém předprodeji, a to za 990 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!