Mikuláš v teple domova i na pekelné stezce. Máme pro vás tipy na mikulášské akce v Praze

Mikuláš v teple domova i na pekelné stezce. Máme pro vás tipy na mikulášské akce v Praze 

Také přemýšlíte, jak děti letos neochudit o mikulášskou tradici? Možná Mikuláše, čerty a anděly potkáte náhodně na ulici v rozestupu s rouškou, ovšem můžete se za nimi vydat třeba do mikulášské drive-in, k výdejnímu okénku či na pekelnou stezku nebo plavbu. Podívejte se na naše tipy roku 2020!

Mikulášská jatka drive-in

Když nemůže Mikuláš za dětmi, musí děti za Mikulášem. Cirk La Putyka v Jatkách78 již dříve otevřela své výdejní okénko kultury, a tak není divu, že svou nabídku divadlo dále rozšiřuje - tentokrát bude téma Mikuláš a vydat se za nám může celá rodina v bezpečí svého auta.

Děti projedou peklem, kde budou čerti skákat až ke stropu, nebem plným létajících andělů a skončí u zářícího Mikuláše, laskavého a vlídného. Kdo byl hodný, dostane na cestu jablíčko nebo bramboru. A ti ostatní skončí v cirkusovém pekle.

Pro další zájemce, kteří se na událost nedostanou, je přichystaná speciální Mikulášská ústředna78, kde se děti budou moci spojit nejen s Mikulši, ale i čerty a anděly po telefonu.

Foto: Jakub Jelen

V okně Mikuláš!

Výdejní mikulášské okénko připravili i ve Strašnickém BR divadle. Ani Covid-19 Mikuláše nezastaví v tom, aby hodným dětem naděloval. BR divadlo je malou divadelní scénou, která se zaměřuje z velké části právě na dětské diváky.

Čerti na Čertovce 2020

Ani letos nebudou chybět Čerti na Čertovce! Rodiče s dětmi se mohou vydat na vlny Vltavy, v celodřevěných lodích budou sice v bezpečí, ale ze břehů na ně budou číhat čerti se svými strašidelnými příběhy a čertovskými ohni!

Chybět samozřejmě nebudou ani Mikuláš s andělem, kteří hodné děti náležitě odmění. Lodě vplouvají i do známého vodního kanálu zvaného Čertovka. Nenechte si proto ujít úžasnou kouzelnou atmosféru plavby po řece ve spojení s mikulášskou nadílkou. Vyplouvá se z podzemního přístaviště Judita.

Zdroj: Čerti na Čertovce

Volá Mikuláš!

Mikuláš, čert a anděl se v sobotu 5. prosince odpoledne spojí s diváky živě přímo z Divadla v Dlouhé a promluví k dětem. Rodiče se po zakoupení vstupenky domluví na orientačním čase s produkcí divadla a připraví své dítko na soukromý zhruba desetiminutový hovor videohovor s Mikulášem osobně.

Pekelná Stezka korunami stromů

Nebe, peklo nebo ráj? Vydejte se na výlet do korun stromů. V sobotu 5. prosince se bude konat na známé Stezce korunami stromů tradiční mikulášská nadílka.

Udělejte si proto s rodinou výlet do přírody a nezapomeňte přibalit básničku pro nerozlučnou trojici Mikuláše, čerta a anděla. Pro všechny děti je připravena malá odměna i lišák Fox a jeho kouzelnické představení.

Zdroj: Stezka v korunách stromů

Tři peříčka pro Mikuláše

Cesta za Mikulášem může být také plná dobrodružství. Pomůžete Mikulášovi najít tři ztracená peříčka? Na cestě budou provázet zářící andělé a ohniví i hodní čerti.

Na zemi i ve vzduchu předvedou své akrobatické kousky a promění tak venkovní prostředí KD Mlejn v pohádkové nebe i pekelné podzemí. A na konci bude každého malého dobrodruha čekat nadílka.

Zdroj: KD Mlejn

LIVE stream – Potřebujeme se: Staň se i ty Mikulášem

Svátek Mikuláše je podle tradic o obdarovávání nejmenších, ale i o pomoci těm nejpotřebnějším. Proto se v sobotu 5. prosince po celé republice i na Slovensku uskuteční velká potravinová sbírka Potřebujeme se: Staň se i ty Mikulášem na pomoc samoživitelům, seniorům či rodinám v krizi.

Ve čtrnáct hodin ji doplní bezplatný koncert streamovaný z pražského Rock Café, na němž vystoupí Dagmar Pecková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Tonya Graves, Iva Pazderková a další. Více o akci a o tom, jak pomoci, se dočtete zde.

V teple domova s příběhem svatého Mikuláše

V teple domova můžete také svým dětem povyprávět o svatém Mikuláši. Znáte původ mikulášské nadílky? A víte, v jakém doprovodu chodí Mikuláš za humny? I to se dozvíte v našem článku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!