Prezident zemřel, ať žije politická satira. Dominik Landsman a TMBK vydávají Továrnu na debilno 2

Prezident zemřel, ať žije politická satira. Dominik Landsman a TMBK vydávají Továrnu na debilno 2 

Co bude s republikou, pokud ji nadobro opustí nejvyšší státník? Zvedne se vlna touhy každé jitrnice vést národ směrem kupředu? Nekorektní politická satira se dočkala pokračování, které autoři pokřtí 29. listopadu.

Druhý díl knihy Továrna na debilno nese podtitul Vzpoura pražské kavárny a oba umělci Dominik Landsman a TMBK slibují stejnou porci zábavy včetně Jiřího Ovčáčka jako spasitele a nástupce Miloše Zemana, Miroslava Kalouska jako vůdce zmíněného kavárenského podsvětí a další politické hrdiny. Na oficiální vyslání knihy do rukou čtenářů dokonce údajně pozvali přímo hradního mluvčího.

Součástí křestu v Grand Café Orient 29. listopadu v 17 hodin má být také autogramiáda nebo třeba, věrně humoru autorů, recitace básně o lišce a ježkovi.

“Tentokrát jsme to pojali trošku jinak. Zatímco první díl byl posazený na stupidním příběhu, který byl ušit horkou jehlou, aby ty jednotlivé články nějak aspoň trochu držely pohromadě, letos jsem se rozhodli to udělat mnohem propracovanější. Pohrát si nejen s příběhem, ale i postavama. Udělat to vtipnější, smutnější, nactiutrhačnější a žalobyhodnější. Prostě ve všech směrech lepší,” láká Landsman na pokračování.

Čtenáři podle autora Deníků moderního fotra a jeho kolegy, známého kolážisty, mohou čekat v knize reálné postavy a časté předobrazy české karikatury Aleše Brichtu, Jiřího Kajínka, Andreje Babiše nebo i Tomia Okamuru, který prý hrozí, že s každým prodejem knihy zastaví nabídku sushi setů.

Továrnu na debilno 2 si můžete koupit od 23. listopadu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Prezident zemřel, ať žije politická satira. Dominik Landsman a TMBK vydávají Továrnu na debilno 2Prezident zemřel, ať žije politická satira. Dominik Landsman a TMBK vydávají Továrnu na debilno 2
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!