Divadelní léto pod plzeňským nebem ohlásilo inscenaci pro příští rok. Vsadilo na klasiku od Tyla

Divadelní léto pod plzeňským nebem ohlásilo inscenaci pro příští rok. Vsadilo na klasiku od Tyla  

Již dvanáctý ročník festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem zná svou premiérovou inscenaci! Přestože se bude konat až v červnu a červenci 2019, přípravy jsou již nyní v plném proudu. A kdo že to letos bude hlavním lákadlem návštěvníků? Švanda dudák s Ondřejem Rychlým v hlavní roli!

Největší divadelní open air festival Divadelní léto pod plzeňským nebem tak příští rok vsadí na českou klasiku Josefa Kajetána Tyla Strakonický dudák aneb Hody divých žen. Právě Švanda dudák je hlavní postavou této divadelní hry. Kromě Ondřeje Rychlého vystoupí v inscenaci také Martin Písařík v roli mazaného podvodníka Vocilky či Michal Štěrba, jehož čeká role Švandova věrného přítele Kalafuny.

Plzeňského nastudování Tylovy báchorky se ujal režisér Marek Němec. Poprvé se jí návštěvníci Divadelního léta dočkají v červnu 2019, pod plzeňským nebem pak bude uvedena ještě v několika reprízách až do poloviny července. Kromě Švandy dudáka se divadelní fanoušci dočkají ale rovněž repríz inscenace Cyrano v hlavní roli s Michalem Dlouhým, která sklidila tento rok obrovský úspěch.

Festival Divadelní léto pod plzeňským nebem v tomto roce přilákal více než 9 tisíc návštěvníků. Pódium se rozhodli organizátoři každý rok umístit vždy na jiné místo. „Okolní domy, stromy v parku nebo třeba městské hradby vždy dotváří kulisu dané inscenace. Prostor pro Švandu dudáka zatím neprozradíme, ale zcela určitě zůstaneme na dosah centru Plzně,“ říká Marcela Mašínová, ředitelka festivalu.

Organizátoři kromě Švandy dudáka a Cyrana slibují také zajímavý doprovodný program. Zájemci o divadelní představení si mohou již nyní obstarat vstupenky na inscenaci prostřednictvím vánočních poukazů. „Všechna představení Cyrana byla letos vyprodaná už v den premiéry a víme, že na řadu zájemců se vstupenky bohužel nedostaly. Vánoční poukaz je první možností. Jak si vstupenky zejména na premiérovou inscenaci zajistit v předstihu,“ dodává Mašínová.

Foto: A. Huclová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!