Lucie vsadila na jistotu a snažila se o show. Ne moc úspěšně

Lucie vsadila na jistotu a snažila se o show. Ne moc úspěšně60%

Lucie se po moravském odstartování svého turné k novému albu EvoLucie zastavila na tři večery v pražské O2 aréně. Z pátečního koncertu snad nejslavnější kapely na české hudební scéně šla cítit snaha o velkolepou show zahrnující všechny jejich hity – ta však zcela úspěšná nebyla.

Tím, že kapela Lucie zveřejnila po šestnácti letech dva nové singly, na sebe upoutala pozornost a nalákala mnohé fanoušky na své české a slovenské turné. V pátek 23. listopadu zahrála podruhé v pražské O2 aréně, která byla téměř plná k prasknutí. Fanoušci se dočkali svého – kapela vystupující v původním složení David Koller-Robert Kodym-Michal Dvořák-P.B.CH. nevynechala snad jediný hit, kterým se v minulosti tolik proslavila.

Co se týče tolik propagovaného alba EvoLucie, které Lucie 9. listopadu vydala, na koncertě s ním bylo spojeno krátké úvodní video o vývoji opice v člověka, obrázek na plátně a písničky spočitatelné na jedné ruce. Všechno ostatní z dvouhodinového koncertu svěřili hudebníci osvědčeným písním, spolu se kterými také občas zavzpomínali na „staré časy“.

Ty si diváci připomněli nejen slovy a melodiemi, ale taky typickým zvukem Lucie – prolnutí Kodymova basu s Kollerovým stále dobrým vysokým hlasem dodnes funguje. Stejně tak Kollerovo vášnivé bubnování střídavé s cinkáním dvanáctistrunné kytary a Kodymova sóla na elektrickou kytaru. Jinak byl zvuk v aréně poněkud přebasovaný, některé sloky nechali zpěváci raději úplně na divácích a občas začali hrát do přednahraného kytarového partu.

Kapela se snažila komunikovat s publikem a vytvořit velkolepý večírek. Hra se světly, ohnivé trysky, konfety evokující sníh při Medvídkovi, Kollerovo pobíhání po pódiu (když zrovna neseděl u bicích), neustálé pobízení k mávání přicházející od P.B.CH. (přebasovaný sál proto nebyl vždy plný basových tónů) i Kodymovy výzvy ke zpěvu a zapnutí světýlek na mobilu to dokazují. Na plátně za muzikanty běžely klipy střídavé s obalem nového alba a živými záběry z pódia. Pro obměnu přidali do Ameriky kus slovácké lidovky Eště si já pohár vína zaplatím a kousek písně Muchomůrky bílé od kapely Garage do Panice. Skladby z nového alba do starých vypalovaček dobře zapadly.

Snahy o show však nestačily k tomu, aby koncert získal potřebnou šťávu. Z hudebníků nebyla cítit ta energie, kterou sál potřebuje, aby se koncert dobrou show skutečně stal. Občasné vtipy byly střídány až trapným Kodymovým vybízením ke zpěvu. Ty vyvrcholily pobídkou ke zpívání Happy Birthday To You ke 33. narozeninám kapely (a až potom k narozeninám Dvořáka). Před začátkem skladby Oheň si David Koller poněkud rušivým způsobem postěžoval na stav české politiky. A i když to Lucii hudebně šlapalo, jako by se mezi členy přerušilo spojení. A to pak ani nemohlo přejít na diváka.

Názor informuji.cz: 60%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Obal alba EvoLucie
 

Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!