Muzikál Mefisto oslavil v Divadle Hybernia 100. představení

Muzikál Mefisto oslavil v Divadle Hybernia 100. představení80%

Proslulá veršovaná tragédie Faust se dočkala již řady ztvárnění a poučným příběhem se inspirovalo už mnoho umělců. Na motivy Fausta vznikl také muzikál Mefisto, jehož autory jsou Zdeněk Zelenka a Filip Renč. Muzikál ve čtvrtek oslavil své 100. představení a oslavy byly opravdu velkolepé.

Že nelze znovu prožít mládí? Proč ne? Domluvte se s ďáblem a prožívejte výhody mladí nanovo. Muzikál Mefisto, který vznikl na motivy proslulé veršované tragédie Faust od Johanna Wolfganga Goetha ukazuje, že nic není zadarmo. Známý příběh, ve kterém stařičký profesor Faust zaprodá svou duši ďáblu, se dočkal dalšího zpracování. Tentokrát v trochu jiné podobě.

Zdeněk Zelenka, který je autorem libreta a chopil se také společně s Filipem Renčem režie, se v legendárním příběhu inspiroval, ale jinak šel svou vlastní cestou. Vděčné téma ztraceného a znovu nalezeného mládí, láska, humor, napětí, lákavá ďáblova nabídka v kombinaci s krásnými kostýmy, pyrotechnickými efekty, promítáním, zajímavým využitím scény a známými jmény tvoří atraktivní, divácky oblíbenou podívanou. Není se tedy čemu divit, že herci odehráli jubilejní 100. představení muzikálu.

Muzikál Mefisto 100. repríza

Nad hereckými výkony samozřejmě smekáme klobouk. To, že všichni odvedli skvělou práci, dokazuje i fakt, že Josef Vojtek, který ztvárnil dvojroli Mefista a Fausta, získal v kategorii Muzikál, opereta Cenu Thálie 2016 za mimořádný jevištní výkon. Nominovaná byla pak také Ivana Korolová, kterou můžete vidět v roli Markétky.

Co se týče hudebního zpracování, zde muzikál nezklame, ale chybí mu jedna výraznější skladba, která by inscenaci dominovala. Hudba Daniela Bartáka je pěkná, chytlavá a líbivá, ale tak trochu obyčejná. Jednotlivé skladby jakoby splývají, některé z nich dokonce připomínají známější muzikálové hity. Dohromady to ale vše funguje tak, jak má.

Recenzi na muzikál Mefisto si můžete přečíst zde

Muzikál Mefisto byl připraven u příležitosti 10. výročí otevření Divadla Hybernia a jeho premiéra se uskutečnila 3. listopadu 2016. O dva roky a nějaké ty dny později slaví tato inscenace vlastní jubileum. Stá repríza muzikálu Mefisto se uskutečnila v Divadle Hybernia ve čtvrtek 22. listopadu od 18 hodin a kromě mnoha diváků, novinářů a slavných osobností se jej zúčastnili také tvůrci či téměř všechny alternace.

Muzikál Mefisto 100. repríza

Nechybělo ani několik překvapení pro diváky i samotné herce. Jedno z nich proběhlo přímo během představení, kdy se na jevišti během ‚milostné scény‘ mezi Andreuciem a Laurecií zničehonic zjevily Laurecie dvě. Kromě Ivy Marešová, která tento večer vystupovala v roli bankéřovy manželky, se totiž do scény přichomýtla i alternace Dita Kořínková. Překvapen byl hlavně Petr Ryšavý v roli Andreucia, jakožto správný profesionál se však nenechal skoro vyvést z míry a plynule na danou situaci navázal. Stejně jako Pepa Vojtek, který následně hezky zaimprovizoval.

Muzikál Mefisto 100. repríza

Další překvapení proběhlo na jevišti po děkovačce. Přišla totiž kontrola z pekla. Tři strašidelní, věrohodní čerti si rozhodně nemohli nechat ujít tuto slávu.

Pak se už přišel čas na pořádnou oslavu ve foyer divadla. Červený koberec, slavnostní výzdoba, rozkrojování dortu, přípitek, autogramiády a focení s herci – zkrátka oslava, jak se patří. Věříme, že muzikál oslaví minimálně další stovku.

Nejbližší představení muzikálu Mefisto se v Divadle Hybernia uskuteční v pátek 7. prosince od 18 hodin nebo v sobotu 8. prosince od 14 nebo 18 hodin.

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Hybernia nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!