Kapela Zrní rozproudila olomoucký Jazz Tibet Club

Kapela Zrní rozproudila olomoucký Jazz Tibet Club  

Kapela Zrní, hvězda české alternativní scény, navštívila ve čtvrtek 23. listopadu olomoucký Jazz Tibet Club. Alternativní design klubu, charakteristická hudba skupiny Zrní a spousta lidí, kteří jsou naladěni na stejnou vlnu jako kapela, to všechno do sebe skvěle zapadlo, atmosféra v Jazz Tibet Clubu byla zkrátka neskutečná.

Po půl hodině od doby, kdy měl koncert začít, už bylo publikum netrpělivé, a tak začalo skandovat název kapely. Milovníci alternativní hudby se dočkali. Poté, co se Zrní konečně objevili na scéně, ozval se nadšený bouřlivý potlesk.

Kapela začala dobře známými singly, během koncertu zazněly ale i písně z nové desky. Představili například skladbu , ke které nedávno vydali videoklip. Zrní působí tak, že si koncerty sami na maximum užívají. Bosé nohy členů kapely, tancování frontmana Honzy Ungera nebo návyková hypnotická hudba, to všechno na návštěvníky koncertu očividně velice silně zapůsobilo. Rozdivočené publikum jako by svoji náladu přenášelo na muzikanty. Jak koncert plynul, působili stále uvolněněji a bylo vidět, že je pozornost baví. Mezi olomouckým publikem a kapelou to rozhodně zajiskřilo. V jednu chvíli se z davu dokonce ozvalo několik výkřiků: „Honzo, já tě miluju.“ 

Zrní předem ohlásili poslední tři skladby, konec koncertu ale publikum razantně odmítlo. Po dlouhém a hlasitém potlesku se tak hudebníci vrátili zpátky na scénu, aby zahráli ještě dvě poslední písně. Když se ale i po tom z publika ozývalo hlasité skandování singlu Mraky, domy, les, rozhodli se, že posluchačům vyhoví. Kapela se nakonec vrátila ještě jednou, tentokrát ale bez hlavního zpěváka.

Zrní je česká hudební skupina z Kladna. První album Voní vydala v roce 2009 po osmi letech své existence. Od té doby si kapela vytvořila silnou posluchačskou základnu, momentálně patří mezi nejpopulárnější alternativní kapely české hudební scény.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Jazz Tibet Club

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!