5 tipů na víkendové akce v Olomouci

5 tipů na víkendové akce v Olomouci 

Nevíte, co o víkendu podniknout v Olomouci? Připravili jsme si pro vás pět tipů na akce, které by vás mohly inspirovat. Na své si tentokrát přijdou i děti.

Výročí 60 let Folklorního souboru Dunajec

Oslavu svých šedesátých narozenin uskuteční folklorní soubor Dunajec v sobotu 22. listopadu v Moravském divadle Olomouc. Návštěvníci se mohou těšit na slovanské písně a tance v podání současných i bývalých členů souboru, doprovod jim budou dělat cimbálové muziky Frgál a Záletníci. Představení proběhne hned dvakrát, poprvé od tří hodin odpoledne a podruhé od sedmi hodin večer

Folklorní soubor Dunajec, fotografie: Linh ART foto

Vánoční trhy na Horním náměstí

Na Horním náměstí začíná v pátek 23. listopadu vánoční jarmark. To ale rozhodně neznamená jen dobré jídlo a nakupování. Jako již tradičně olomoucké trhy bude i letos provázet pestrý hudební program. O nadcházejícím víkendu zazní třeba Michal David revival, Petr Vondráček s kapelou Lokomotiva nebo hudební skupina Ken.

Prohlídka olomouckého podzemí

Chtěli byste vědět, jak vypadá Olomouc pod povrchem? V neděli od 15:45 můžete navštívit prohlídku olomouckého podzemí. Předmětem prohlídky bude krypta kostela sv. Mořice a bývalé podzemní velitelské stanoviště Štábu Civilní obrany Olomouckého okresu, které bylo vybudováno v padesátých letech minulého století. Před prohlídkou je nutná rezervace.

Divadelní představení pro děti

Nevíte, jak o víkendu zabavit děti? Zkuste divadlo! Olomoucká Tramtarie se nebojí výzev, a tak do svého repertoáru pravidelně zařazuje i představení pro děti. V sobotu od tří hodin můžete navštívit inscenaci O popleteném kouzelníkovi. Veselá pohádka o tom, že s láskou se čaruje mnohem líp, pobaví nejen děti, ale zaručeně rozesměje i jejich doprovod. V neděli bude Tramtarie pokračovat pohádkou O pračlovíčkovi, kterou uvede ve tři hodiny odpoledne. Představení o sobě tvrdí, že je trochu poučným, ale hlavně pořádně veselým vyprávěním o tom, jak pračlovíček postavil první domeček, jak musel objevit, k čemu je dobrý oheň a jak zjistil, že ve dvou jde všechno líp.

O pračlovíčkovi, fotografie: stránky divadla Tramtarie

Klaunská show

Divadlo na Šantovce uvede v neděli od čtyř hodin odpoledne Klaunskou show, o kterou se postará skupina KLAUN FAMILY, což je uskupení zkušených profesionálů, kteří dokáží pobavit děti i dospělé. Do Olomouce s sebou přivezou opravdu pestrý program, který v sobě zahrnuje hudbu, tanec, kouzla a bublinovou show.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!