Ruční výroba se protne se současnými trendy. Zlín Design Market obsadí zámek už tento víkend

Ruční výroba se protne se současnými trendy. Zlín Design Market obsadí zámek už tento víkend 

Móda, šperky, bytové doplňky, grafika i ručně vyráběné dárky. To vše čeká návštěvníky v rámci pátého ročníku Zlín Design Marketu, který se letos uskuteční na znovuoživeném zlínském zámku. Prostor dostanou jak mladí začínající umělci, tak i designéři zavedených českých značek. O víkendu od 24. do 25. listopadu tak město ožije novinkami od českých i slovenských výtvarníků a láká na svůj program všechny věkové kategorie.

Na zámku se představí téměř šedesát designérů, takže bude z čeho vybírat. Namátkou přijedou batohy Playbag, Wood style s dřevěnými šperky nebo Makekaky a její recyklované zápisníky. K dostání budou i skateboardy z lokálních dřevin, umělecké plakáty, ponožky, keramika, bio balzámy a spousta dalšího. 

Zlín Design Market přinese také zajímavé workshopy. Na nich si zájemci vlastnoručně vyrobí nejrůznější naprosto originální věci, které mohou posloužit také jako dárek pod vánoční stromeček. V sobotu odpoledne proběhne kreativní dílna linorytu a pro zájemce je otevřen i kurz tisku na látkové pytlíky. Odnést si lze také vlastní fotoalbum s japonskou vazbou, s jehož tvorbou vám pomůže umělkyně MU:RA. V průběhu celých dvou dní si pak především děti vyzkouší malování na sklo nebo kresbu vlastního přání či pohlednice. Sami si také vyrobíte tašku či peněženku z banneroviny, a pokud se zajímáte o životní styl zero waste, zaujme určitě i šití pytlíků na ovoce a zeleninu. 

Součástí budou tentokrát také výstavy. První z nich se uskuteční v Galerii Václava Chada, kde bude ke zhlédnutí tvorba dokumentárního fotografa Jindřicha Štreita a jeho studentů – Ivany Šestákové, Petry Ocelkové a Dominika Bachůrka. Tito umělci se zaměřují hlavně na zobrazování mezilidských vztahů. Každý z nich ale téma pojal osobitě, a tak fotografie zachycují například soužití otce a syna nebo průběh duchovních služeb v tuzemských věznicích.

Ve třetím poschodí zlínského zámku pak budou vystaveny snímky Rudolfa Červenky, který zachytil tehdejší Gottwaldov v době normalizace. Chybět samozřejmě nebude ani ateliér Designu oděvu Univerzity Tomáše Bati, který na módní přehlídce představí svou současnou kolekci.  

Vstupné na celý víkend činí pro dospělé 50 Kč, pro děti je vstup zdarma. Na workshopy je nutná registrace předem, část z nich je placená.

Foto archiv ZDW

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Ruční výroba se protne se současnými trendy. Zlín Design Market obsadí zámek už tento víkendRuční výroba se protne se současnými trendy. Zlín Design Market obsadí zámek už tento víkendRuční výroba se protne se současnými trendy. Zlín Design Market obsadí zámek už tento víkend
 

Mohlo by se ti líbit...

Zlínský Zámek nabízí i další akce

Místo konání: Zlínský Zámek

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!