Losers Cirque Company lákají na nové představení. Překonávat budou své EGO

Losers Cirque Company lákají na nové představení. Překonávat budou své EGO  

Losers Cirque Company o víkendu představí svou novinku EGO, na které spolupracovali spolu s řadou výrazných osobností domácí umělecké scény. Nechybí mezi nimi umělecký šéf Činohry Národního divadla Daniel Špinar, choreograf a držitel ceny Thálie Radim Vizváry, skladatel a kytarista Igor Ochepovský i spoluzakladatel Signal festivalu Amar Mulabegovič.

Již podle zmiňovaných osobností, které se na vzniku inscenace EGO podílely, je jasné, že půjde o skutečně komplexní zážitek plný animací, světelných efektů, propracované choreografie a živé hudby. Inscenace se snaží odpovědět na otázku, co se stane, když vám na vrcholu vstoupí do cesty někdo mladší, energičtější a výkonnější. A Ego na to říká: „Je potřeba zápasit ze všech sil o své těžce vydobyté místo!“

Ego nás nutí být nejlepší, mít navrch a mít vždy pravdu. Ego je mistr číslo jedna, kterého by měli všichni uctívat. A EGO je mimo jiné i nová inscenace, kterou uvede jeden z nejznámějších českých novocirkusových souborů Losers Cirque Company premiérově v holešovské La Fabrice. A to přesně měsíc před Štědrým dnem – v sobotu 24. listopadu.  

Ústřední linka inscenace přiblíží příběh muže, jenž musí během pokoření vlastního ega projít peklem. Tímto mužem je spoluzakladatel a principál souboru Petr Horníček. „Zásadní tématem každého tanečníka a akrobata je stárnutí těla. Je těžké dřít celý život a pak se smiřovat ještě v poměrně mladém věku s tím, že už na to vaše síly nestačí,“ přibližuje motiv inscenace režisér Daniel Špinar.

„Pro ego každého z nás je obtížné pokorně uvolnit místo dalším, silnějším a mladším. Vyšli jsme tedy totálně z našich dvou performrů a postavili je do ringu jako soky, protivníky, dva kohouty na jednom sportovním smetišti, jako dvě ega,“ dodává Špinar. Vstupenky na představení jsou k dostání v La Fabrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: La Fabrika

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!