Listopadové hudební novinky: Bluesový král, návrat české legendy i diskotékových mistrů

Listopadové hudební novinky: Bluesový král, návrat české legendy i diskotékových mistrů 

Podzim pokračuje v nabídce skvělých hudebních vystoupení. Do republiky se sjíždí ti nejlepší muzikanti a vyhánějí fanoušky z jejich teplých domovů. Kdo je hitem jedenáctého měsíce v roce?

Už 8. listopadu si odbyl českou premiéru král amerického blues Buddy Guy. Legendární hudebník, který sloužil jako vzor pro kytaristy jako byli Jimi Hendrix, Eric Clapton, Jeff Beck nebo Jimmy Page, za svou kariéru vydal mnoho desek. Tu poslední The Blues Is Still Alive And Well vypustil do světa letos 15. června. Jeho show viděl náš redaktor Václav Junek.

Do srdce Evropy se už brzy podívají králové diskoték. Jen málokdo z teenagerů na přelomu milénia si nepamatuje hit Maria. Němci ze Scooteru s frontmanem H. P. Baxxterem dorazí do metropole 12. listopadu.

O den později si Česko rozdělí příznivci elektroniky a poctivého českého rocku. Australan Dub FX roztančí Lucernu a o týden později i brněnskou Flédu. Hornické město zažije začátek turné kapely Lucie, která se vrací na pódia s novou deskou Evolucie. Ta vyšla v pátek 9. listopadu. Koncertů kapely ve složení Koller, Kodym, Dvořák a P.B.Ch. se následně dočká i Brno s Prahou.

V neposlední řadě bude Forum Karlín hostit spojení dvou umělců různých hudebních žánrů. Sting & Shaggy představí společné album 44/876. Zazní ale i jejich sólové skladby.

Hudební fanoušci v prvních dnech předposledního měsíce roku 2018 také nadšeně přijali ohlášené koncerty některých velkých hvězd, které přijedou do Česka příští rok. Velká města se chystají na Kiss a ZZ Top, Backstreet Boys, Florence & The Machine nebo Kraftwerk.

Na pravidelný hudební přehled se podívejte v našem videu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!