Vajíčková pomazánka, melta nebo loupáky? I tak se bude slavit 17. listopad na Národní

Vajíčková pomazánka, melta nebo loupáky? I tak se bude slavit 17. listopad na Národní  

Na Národní třídě se nebude 17. listopadu slavit jen hudbou, výstavami či divadelními představeními, ale rovněž dobovým Sametovým brunchem. Chybět tak nemůže melta, vajíčková pomazánka či perník s marmeládou.

Sametový brunch chystá Korzo Národní spolu s Antonínovo pekařstvím. Oslavy 17. listopadu tak mohou zájemci zahájit již od rána, a to přímo na Národní třídě. Retro snídani, která nabídne meltu, vajíčkovou pomazánku, perník s marmeládou, makovec s citrónovou polevou a loupáky, si budou moci vychutnat u dlouhého stolu přímo uprostřed ulice. Chybět nebude ani dobová květinová výzdoba a hudba plná československých hitů.

Korzo Národní kromě dobového brunche, který se uskuteční od 10:30 do 12 hodin, chystá na 17. listopad den plný koncertů, divadla, výstav, autorského čtení, slam poetry a mnoho dalšího. Programu se zúčastní i mnoho známých osobností – například kapela The Tap Tap, Katarzia, Aňa Gaislerová s Marthou Issovou, Zdeněk Svěrák či Michael Žantovský. Do projektu se letos zapojila i divadla, a to alternativní prostor DUP 39 a Národní divadlo.

Festival Korzo Národní připravuje každý rok dvacítka studentů napříč pražskými vysokými školami. Byť Sametovou revoluci na vlastní kůži nezažili, 17. listopad vnímají jako symbol každodenní svobody, v níž dnes mohou žít. „Musíme si stále dokola připomínat, že tato svoboda není samozřejmá ani snadná. Hlavní motiv celé akce jsme se pokusili shrnout do krátkého sousloví ‚Díky, že můžem‘, z čehož bych krom díků vyzdvihl právě poslední slovo,“ vysvětlil Martin Pikous, mluvčí akce.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!