Ten, kdo tě miloval postrádá humor, ale může posloužit jako ukolébavka na dobrou noc

Ten, kdo tě miloval postrádá humor, ale může posloužit jako ukolébavka na dobrou noc20%

Sloučení komedie se špetkou mysterióznosti nemusí být až takový průšvih. Ovšem když se do toho začne plést krimi, vznikne slátanina všeho druhu jménem Ten, kdo tě miloval. Jeden styl se pere s druhým a nelogický děj celému konceptu dodává zlatou korunu.

Tragédie začne smrtí policisty, který po sobě zanechá vdovu, dvě děti, nevyřešený případ a neznámou těhotnou. Opuštěná vdova se snaží hodinu a půl přijít na kloub tajemstvím svého muže, i když divák je zdárně rozšifruje už v prvních deseti minutách. Hned několik postav je s celým příběhem mrtvého policisty dobře seznámeno. Kupodivu ale hlavní hrdinku, která stále bezradně tápe, naprosto bezdůvodně udržují v nevědomosti. Ve velkém finále v podobě štědrovečerní večeře se rodina zesnulého místo truchlení po ztraceném otci rozhodne slavnostně odhalit pachatele případu, na kterém jejich otec pracoval.

Trapné děje postrádající logiku se dají vtipným komediím odpustit. Přeci jen jejich poslání není diváka nějak duševně obohatit, ale spíše pobavit. Nicméně komedie, která vtipné vtipy obchází obloukem, už nemá divákovi co nabídnout.

Marie Poledňáková s režisérem Janem Pachlem se pokusili o návrat k nostalgickým českým veselohrám za pomoci pár typických hlášek ukradených z úst našich babiček. Ty sice vykouzlí letmý úsměv na tváři, ale originalitou neohromí a od klimbání diváka stejně nezachrání.

Scenáristický mišmaš nespasí ani vcelku slibná herecká sestava. Kromě Evy Holubové obstojně své role obhájí i Soňa Norisová a Lívia Bielovič. O mužském obsazení nemluvě. Pavel Řezníček, Lukáš Vaculík nebo Václav Postránecký zajistili, že se film dal, ač s velkým úsilím, dokoukat až do konce.

Až se česká kinematografie konečně poučí a připustí si, že jí nejvíce sluší reálné příběhy se sarkastickým vtipem, a přestane se za každou cenu snažit náš malý český filmový průmysl povznést na hollywoodskou úroveň, budeme se moct opět těšit na kvalitní podívanou s chytrým humorem, jakou nám předvedly třeba Ženy v pokušení nebo Jiří Bartoška ve snímku Teorie tygra. Snad do té doby výplody typu Ten, kdo tě miloval neodradí diváky a milovníky české filmové tvorby.

Názor informuji.cz: 20%

Kdy a kde dávají film: Ten, kdo tě miloval

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!