Brněnský festival Prototyp přiblíží moderní podoby kutilství

Brněnský festival Prototyp přiblíží moderní podoby kutilství 

Příští víkend 16. až 18. listopadu bude na brněnském Výstavišti patřit umění, vědě a technologiím. Pátý ročník festivalu Prototyp chystá novou programovou část Makers, která se zaměří na kutilství v současné době.

Festivalový program nabídne po celou dobu konání interaktivní audiovizuální výstavu Prototyp ART, v níž se představí čeští i zahraniční zkušení tvůrci i mladé talenty pracující se zvukem, umělou inteligencí, 3D tiskem či videomappingem.

K vidění zde bude například video skulptura Metropolia Jakuba Nepraše, která se objevila na světové výstavě EXPO v Šanghaji, instalace Kouzelný les od studia Verge, kteří vystavovali v rámci nedávného festivalu SIGNAL nebo projekt EXPLORER švýcarských umělců ze studia ENCOR pohrávající si s prostorem, zvukem a světlem.

Ilustrační foto, archiv Prototyp

Letošní novinkou jsou Prototyp MAKERS sdružující technologické nadšence, kutily, studenty či sdílené dílny. Návštěvníci zde mohou načerpat inspiraci pro vlastní tvorbu nebo si produkty přímo zakoupit. „Chceme ukázat, že kutilství není záležitost minulého století, ale že jde o moderní součást naší kultury pomáhající jedincům tvořit projekty nejrůznějšího ražení až po inovace v průmyslu, umění či vědě,” uvedl Tomáš Mejzlík, koordinátor brněnské sdílené dílny FabLab, která se letos na festivalu podílí.

Pátý ročník v pátek zahájí vystoupení DJ Alana Wooda, po němž následuje fashion performance s titulem OUTVISIBLE, která představí modely šestice mladých návrhářů. Po celý večer budou v rytmu experimentální a elektronické hudby a house provázet interpreti Sonority, Bratři a DJ Schwa.

Ilustrační foto, archiv Prototyp

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Brněnské výstaviště nabízí i další akce

Místo konání: Brněnské výstaviště

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!