Florence + The Machine dorazí poprvé do České republiky. Přiveze ji festival Colours of Ostrava

Florence + The Machine dorazí poprvé do České republiky. Přiveze ji festival Colours of Ostrava 

Po legendární anglické kapele The Cure ohlašuje festival Colours of Ostrava dalšího hvězdného interpreta z Britských ostrovů. Na Moravu tak v červenci dorazí formace Florence + The Machine.

Kapela Florence + The Machine v čele se zpěvačkou a spisovatelkou s podmanivým hlasem Florence Welch dorazí na Colours of Ostrava hned první festivalový den, tedy 17. července 2019. „O vystoupení Florence + The Machine na našem festivalu jsme se snažili dlouho. Příští rok je to tak pro nás po The Cure další velký splněný sen,“ vysvětluje ředitelka festivalu Zlata Holušová, „koncerty Forence Welch předchází skvělá pověst, věříme, že na návštěvníky v industriálním areálu Dolních Vítkovic čeká výjimečný hudební zážitek.“

Florence + The machine není úplně jednoduché žánrově zařadit. V její tvorbě totiž nechybí indie-rockové divočiny, klavírní balady ani monumentální popové písně. Na svém kontě má čtyři studiová alba, poslední vyšlo letos s názvem High as Hope. Právě to představí také na Colours. „Chci, aby moje hudba zněla, jako když se vrhnete ze stromu nebo z vysoké budovy. Nebo jako když vás vtáhne pod hladinu oceán a vy nemůžete dýchat,“ popisuje nahrávku Florence Welch, „je to něco, co vás obklopí, pohltí a zcela naplní. A vy buď vybouchnete, nebo zmizíte.“

Nejen hudbou ale Florence + The Machine dokáže oslnit své fanoušky. Vydává rovněž nevšední videoklipy, na nichž často spolupracují přední světoví choreografové. Pověstné jsou také její koncerty plné energie. „Dodnes se třeba vzpomíná, jak zpěvačka na festivalu SXSW v americkém Austinu skočila rozparáděná do fontány nebo v Readingu lezla po pódiové konstrukci,“ dodávají organizátoři.

Již osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne v termínu od 17. do 20. července 2019 v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Návštěvníci se dočkají bohatého programu, který zahrne 20 scén s více než 350 programovými body. Kromě hudebních vystoupení budou připravena divadla, workshopy, filmy, výtvarné inscenace a další doprovodné aktivity.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!