Bez 3D brýlí na Metronome Festivalu ani ránu! S výjimečnou audiovizuální show dorazí Kraftwerk

Bez 3D brýlí na Metronome Festivalu ani ránu! S výjimečnou audiovizuální show dorazí Kraftwerk  

Po kapele Morcheeba přichází Metronome Festival Prague s dalším interpretem příštího ročníku. Na čtvrtý ročník akce dorazí jeden z průkopníků elektronické hudební scény – německá formace Kraftwerk.

Návštěvníci příštího ročníku Metronome festivalu dostanou při vstupu na festival nejen tradiční náramek kolem ruky, ale rovněž speciální brýle. Prostřednictvím nich budou moci sledovat 3D projekci, která doprovodí vystoupení německé kapely Kraftwerk. Ta slibuje totiž nejen hudební zážitek, ale rovněž výjimečnou audiovizuální show.

„Na elektronické hudební scéně bychom těžko hledali projekt, který ovlivnil dění v tomto žánru více, než se to povedlo Kraftwerk,“ lákají organizátoři Metronome festivalu. Skupina je součástí hudební scény již od roku 1970, kdy ji založili Ralf Hütter a Florian Schneider. Hned od počátku tvorby pracovala na multimediální bázi. Stejnou váhu jako samotná hudba pro ni měl způsob vystupování, vizuální složka a postupem času i projekce.

„Příznačná pro ně byla robotická stylizace, skvěle korespondující s počítačovými rytmy, syntetickými hlasy i dalšími zvukovými novinkami, se kterými Kraftwerk experimentovali, aniž by přitom ztratili schopnost oslovit široké publikum a svoji hudbu probarvit kontaktními složkami, jako jsou silné melodie,“ přibližují tvorbu skupiny organizátoři. Ze střední Evropy dorazí na Metronome rovněž polská kapela KAMP!, jež patří mezi nejoblíbenější polské taneční skupiny. Přestože vznikla teprve v roce 2008, jejich hudba se velmi inspiruje 80. lety i britskou taneční hudbou 90. let.

Metronome Festival Prague se příští rok uskuteční již počtvrté, a to v termínu od 21. do 22. června 2019 na tradičním místě na pražském Výstavišti. Vstupenky jsou v současné době k dostání ve zvýhodněné podzimní edice, která potrvá jen do 12. listopadu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Výstaviště Praha Holešovice

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!