Pražské Karolinum zaplnil o víkendu komiks

Pražské Karolinum zaplnil o víkendu komiks 

Frame Comics Art Festival Prague představil návštěvníkům tuzemské, ale i zahraniční ilustrátory a autory komiksů a zinů.

Nenapodobitelná atmosféra pražského Karolina a komiksy všude, kam se podíváte. Přesně tak letošní ročník Frame festivalu vypadal. Akce byla rozdělená na dvě části. Návštěvníci si mohli prohlédnout jednotlivé stánky autorů či nakladatelů, kde bylo možné zakoupit si jednotlivé vystavované kusy.

Nabídka přitom byla opravdu pestrá. To nejlepší ze své nabídky ukázalo například nakladatelství Paseka, Lipnik, Meander či Bylo nebylo. Návštěvníci festivalu tak měli možnost popovídat si o jednotlivých komiksech, zinech nebo ilustracích se samotnými autory či nakladateli.

Zájemci o komiksy, ziny a ilustrace měli možnost popovídat si se samotnými autory či nakladateli

Druhá část festivalu se věnovala přednáškám, diskusím a dokonce i jednomu křtu. V sobotu se bylo možné dozvědět, jak se kreslí konec světa nebo čím žije nejmladší generace autorů, kteří publikují na profesionální úrovni.

„Když dělám komiksy, tak většinou začínám ilustracemi, které vystihují celkovou atmosféru. Někdy tyto ilustrace nemají se samotným příběhem nic moc společného a v konečném výsledku se třeba ani neobjeví, přesto s nimi začínám. Postapokalyptické prvky se v mých komiksech vyskytují často,“ řekla v rámci přednášky autorka Štěpánka Jislová, která začínajícím čtenářům komiksů doporučuje například Beatiful Darkness.

Výstava proběhla v krásných prostorách pražského Karolina

Představen byl také projekt The Picture Politics a došlo i na křest komiksu, na jehož vzniku se podílel Marek Rubec a CENTRALA. Večer pak zakončilo vyhlášení vítězů soutěže o nejlepší krátký komiks a křest antologie.

Návštěvníci festivalu měli možnost zhlédnout řadu zajímavých publikací

Neděle pak patřila přednáškám autorů, kteří představili publiku vlastní tvorbu. Svoji práci ukázal Åge Peterson a ilustrátorky Masha Shishova a Tanya Ivankova. Cyklus přednášek pak zakončil Kristian Hellesund, který představil publiku tři nejznámější norské autorky Lene Ask, Idu Neverdahl a Anju Dahle Overbye.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Karolinum

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!