Nejnovější články » Hudební novinky

Vypsaná fiXa vyprodala oba své pražské koncerty. Na příští rok chystá show ve Foru Karlín

8.11.2018,

Kdo chtěl v české metropoli zajít na jeden ze dvou koncertů kapely Vypsaná fiXa, zbydou mu pravděpodobně jen oči pro pláč. Obě prosincové show jsou totiž již nyní beznadějně vyprodané. Velký zájem o vstupenku skupinu přesvědčil k tomu, aby na příští rok připravila koncert v prostorách, v nichž ještě nikdy nehrála – ve Foru Karlín.

„Reakce na naše dva pražské koncerty nás abnormálně překvapila,“ vysvětluje zpěvák kapely Vypsaný fiXa Márdi, „u prvního v Paláci Akropolis (12. 12.) jsme s tím, že se vyprodá, tak trochu počítali, ale v případě Lucerna Music Baru jsme měli obavy, aby vůbec někdo přišel, protože na nás shodou komunikačních šumů a náhod zbylo dost vražedné datum 23. prosince. Dokonce jsme to chtěli i vzdát.“ Skupina to však nakonec riskla a již nyní je jasné, že udělala rozhodně dobře. I druhý pražský koncert je totiž beznadějně vyprodaný.

I přes tento úspěch bude ale pro Vypsanou fiXu zlomový především příští rok, během něhož oslaví čtvrtstoletí své existence. Součástí oslav se stane také koncert v pražském Foru Karlín, tedy v prostředí, kde kapela ještě nikdy nehrála.  „Čeká nás kulatý výročí, který hodláme oslavit největším koncertem v naší historii,“ dodává Márdi, „srdečně zveme veškerý fixí lid. Hodláme si to řádně užít, protože fakt, že se z fáze prázdninového projetu pro legraci dostaneme až do tohoto bodu, nepředpokládal v létě roku 1994 u stolu nad pivem v legendárním klubu Žlutý pes, vůbec nikdo.“

Právě Forum Karlín má být po třech vyprodaných koncertech ve Velkém sále Lucerny v letech 2013, 2015 a 2017 další metou v historii kapely. Termín byl stanoven na 18. prosince 2019. Vstupenky jsou k dostání již nyní v internetovém předprodeji, a to za ‚vánoční‘ cenu 299 korun.

Foto: Ondřej Pýcha