Balthazar chystají vydání nového alba. Živě ho představí také českým fanouškům

Balthazar chystají vydání nového alba. Živě ho představí také českým fanouškům  

Belgická kapela Balthazar chystá na konci ledna vydání nové studiové desky Fever. Titulní stejnojmenný singl spolu se zbrusu novým videoklipem skupina fanouškům již představila. Stejně tak i termíny koncertní šňůry, během níž nahrávku živě představí také v České republice.

Na novou nahrávku fanoušci kapely Balthazar marně čekají již déle než tři roky. Členové skupiny se totiž v uplynulých letech věnovali sólovým projektům. „Na čtvrtém albu kapely Balthazar objevují nová území. Album je hravé, upřímné a posílené zkušenostmi obou hlavních autorů písniček,“ pějí chválu na chystanou nahrávku pořadatelé pražského koncertu skupiny, který se uskuteční 28. února 2019 v Lucerna Music Baru.

Ani během kapelní pauzy ale její členové nezaháleli. Maarten Devoldere vydal dvě barevná a náladová artjazzová alba, Jinte Deprez pak natočil desku pod pseudonymem J. Bernardt plnou oldschoolového RnB. Nakonec se ale kapela opět sešla, aby dala seskupení Balthazar další šanci. A vnesla při tom do něho nově nabyté zkušenosti.

Nové album chtěli vytvořit méně vážné a s uvolněnějším zvukem. „Některé písničky znějí jako klasičtí Balthazar, některé jsou trochu veselejší a živější, ale základem desky se stala skladba Fever,“ vysvětluje Devoldere.

Spolu s Balthazar dorazí na pražský koncert také kapela Faces On TV, která je rovněž z Belgie. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji. Zájemci je seženou za 490 korun, na místě v den koncertu se pak cena vyšplhá na 590 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!