Lucie vydává druhý singl po šestnácti letech a vyráží s novým albem na turné

Lucie vydává druhý singl po šestnácti letech a vyráží s novým albem na turné 

Jedna z nejslavnějších českých kapel vyjede 13. listopadu na dvoutýdenní turné po českých a slovenských městech. Navazuje tak na květnové vydání singlu Takhle tě mám rád a čerstvě zveřejněnou skladbu Nejlepší, které naznačily, co mohou posluchači čekat od nového alba EvoLucie. To přijde na trh 9. listopadu.

Na začátku května představila kapela Lucie první singl vydaný po šestnácti letech. Letní hit Takhle tě mám rád inspirovaný Davidem Bowiem je dílem P.B.Ch. a Roberta Kodyma. Sklidil většinou přívětivé recenze a přiměl fanoušky těšit se na nové album EvoLucie. To má být, jak název napovídá, důkazem vývoje a pestrosti kapelní tvorby.

Teď skupina zveřejnila druhý singl pojmenovaný Nejlepší, kterou znám napsaný Oskarem Petrem a Robertem Kodymem. Hudební produkce se ujal Mike Clink, který se zasloužil i o nahrávky hitů kapely Guns’n’Roses. “Přišlo nám skvělé dát americkou a českou legendu dohromady. Bylo nám jasné, že toto spojení přinese něco skvělého,“ říká manažer Lucie Ladislav Vajdička o propojení talentu amerického producenta a Oskara Petra, mimo jiné autora slavných písní Lucie Chci zas v tobě spát, Rouháš se bohům nebo Medvídek. Obě skladby nahrála Lucie v původním složení (Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH.).

Turné následující po vydání alba EvoLucie 9. listopadu bude mít osm zastávek. Lucie začne bavit své fanoušky ve stadionech a arénách v úterý 13. listopadu, kdy zahraje v ostravské Ostravar aréně. O proslavené hity i novinky Lucie naživo pak nepřijde ani Brno, kde má skupina naplánované koncerty na svátek 17. listopadu a den poté. O týden později se zastaví na rovnou tři koncerty do domovské Prahy, kde zaplní O2 arenu. Koncem měsíce pak Lucie vyrazí na Slovensko, kde zahraje v Bratislavě a Košicích.

Dle webových stránek Lucie turné představí „nový příběh postavený na tom nejlepším z historie kapely“. Ta začala už v roce 1985. První album Lucie vydala roku 1990, poslední řadové album pak vyšlo roku 2002. Během své kariéry skupina získala mnoho hudebních ocenění Anděl a prodala více jak sto tisíc nosičů studiových alb. Její koncerty jsou tradičně rychle vyprodány.

EvoLucie Tour 2018:

13. 11. 2018 Ostrava OSTRAVAR ARÉNA
17. 11. 2018 Brno DRFG aréna
18. 11. 2018 Brno DRFG aréna
22. 11. 2018 Praha 02 arena
23. 11. 2018 Praha O2 arena
24. 11. 2018 Praha O2 arena
27. 11. 2018  Bratislava Zimný štadión Ondreja Nepelu
30. 11. 2018  Košice Steel Aréna

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!