Kapela Zrní probudila své Spící EP. Pokřtí ho v Brně a v Praze

Kapela Zrní probudila své Spící EP. Pokřtí ho v Brně a v Praze  

Co spalo, se nyní probouzí. Kapela Zrní představuje po roce a půl novou nahrávku, kterou je EP Spící. Deska navazuje na loňské studiové album Jiskřící a je skládankou čtyř skladeb, jejichž správný čas přišel na konci října. EP bude pokřtěno hned na dvou místech – v Brně a v Praze.

„Když jsme na začátku roku 2017 u Ondry Ježka domíchávali písničky nahraný v Madridu pro album Jiskřící, museli jsme 4 věci vyřadit, aby nebyla deska moc dlouhá. Vedli jsme kolem toho, na koho padne ten černej Petr, dlouhé diskuze,“ vysvětlil tvůrčí vývoj kapely její frontman Honza Unger, „nešlo totiž jenom o to, jak je která písnička dobrá, ale taky o to, jak bude album fungovat jako celek. A tak vzniklo Spící EP, který ač vychází po něm, tematicky předchází albu Jiskřící. Je to spaní před jiskřením.“

Nové EP oslaví kapela na dvou mimořádných koncertech. První se uskuteční ve čtvrtek 1. listopadu v brněnském klubu Fléda, druhý 17. prosince v Lucerna Music Baru v Praze. Návštěvníci se na nich dočkají nejen nového EP, ale rovněž zpěvníku s názvem Já, Zrní. Ten nabídne průřez tvorbou kapely od začátku až po současnost, a to samozřejmě včetně jejích největších a nejoblíbenějších hitů.

Nejsou to však jediné koncerty, na které kapela během podzimu zavítá. Spící turné totiž nabízí hned dvanáct zastávek po celé České republice. Kromě toho pokračuje rovněž v intimních koncertech při svíčkách nazvaných Černá hodinka a půl. Těšit se tak mohou i fanoušci v Jablonci nad Nisou, Karlových Varech, Olomouci, Plzni i v Chebu a Kladně.

Průvodním singlem nové nahrávky je píseň , která je duetem nazpívaným Honzou Ungerem a jeho manželkou Bárou ze skupiny DVA. K písničce vznikl i podzimní videoklip, jenž byl vytvořený za pomoci animátorské techniky stop motion. Režisérem se stal Tomáš Bláha. „K Ať jsme s kapelou určitě chtěli mít videoklip, kterej by uvedl naší novou desku. Neměli jsme na něj ale peníze a pořád nepřicházel žádnej spásnej nápad. A tak jsme tenhle klip natočili s mojí ženou Bárou na zahradě našeho domu během dvou hodin, zatímco naše děti spaly,“ přiblížil Unger bojové podmínky vzniku videa.

Spící turné

Foto: Zuzana Veselá

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!