6 listopadových knižních novinek, které by vám neměly uniknout

6 listopadových knižních novinek, které by vám neměly uniknout 

V listopadu vychází řada zajímavých novinek. My jsme si pro vás připravili výběr šesti z nich, které by vám rozhodně neměly uniknout. Tyhle knížky totiž rozhodně stojí za pozornost!

Nikdy Nezapomenu (Michel Bussi)

Michel Bussi se do paměti tuzemských čtenářů zapsal především díky thrilleru Vážka, který je opravdovým skvostem ve svém žánru. Následujícím autorovým knihám se dostalo vlažnějšího přijetí. Nyní vyhází v nakladatelství Motto Busiiho nová kniha s názvem Nikdy nezapomenu a my jsme opravdu zvědaví, jaká bude. Anotace slibuje napínavý román, který čtenáře ujistí v  tom, že někdy věci nejsou takové, jaké se zdají být. Na to jsme u autora ostatně zvyklí.

Hilda a pidilidi (Stephen Davies)

Hilda je zpátky! A s ní se vrací i všechny nadpřirozené bytosti. Nakladatelství Paseka v poslední době ukazuje, že komiksy opravdu umí. Modrovlasá uličnice Hilda je toho zářným příkladem. Barevný komiks Luka Pearsona uchvátil čtenáře po celém světě, po té vznikl seriál od Netflixu a nyní je tu knižní série. Knížka se vrací k prvnímu setkání Hildy s trollem nebo s párem obrů. Skalní fanoušky kniha láká na desítky nových ilustrací.

Příběhy pro malé rebelky na dobrou noc 2 (Favilli Elena, Cavallo Francesca)

Příběhy pro malé rebelky na dobrou noc zaznamenaly v době svého vydání velký úspěch, a to především díky skvostným ilustracím, které kniha obsahuje. Nyní v nakladatelství Albatros  vychází druhý díl a rozhodně je na co se těšit! Kniha nejen pro děti opět představí příběhy žen, které se svými skutky zapsaly do historie. Mimo jiné se budeme moci dočíst o J. K. Rowling nebo Madonně.

1918 aneb jak jsem dal gól přes celé Československo (Vendula Borůvková)      

Je pondělí 28. října. Desetiletý Jenda se těší, že si po škole zahraje s kamarády fotbal. Jenže jeho tatínek s ním má na odpoledne jiné plány. Zatraceně, zdržení před blížícím se důležitým zápasem si Jenda nemůže dovolit! A to ještě netuší, že tohle zdržení se protáhne na několik let. Československo nečeká. Příběh kluka, který chtěl „jen hrát fotbal“, je pouze jednou částí knihy, kterou vydává nakladatelství Host, souběžnou linii tvoří fakta a zajímavosti z historie každodenní reality první republiky.

Pošťákova snoubenka (Denis Thériault)

Možná si pamatujete na Podivuhodný život osamělého pošťáka, knize o poezii a osamělosti. Pošťákova snoubenka nakladatelství Plus vrací ke čtenářům postavy z prvního autorova díla, které u nás vyšlo, a dovoluje jim podruhé vstoupit do světa lyrické prózy, v jejíchž vírech je tak příjemné a snadné se ztratit.

Divoký kluk (Paolo Cognetti)

Kniha Divoký kluk je bezprostředně spjatá s italským bestsellerem Osm hor od téhož autora. Spojuje v sobě deník, filozofickou meditaci, ale stejně tak i cestovní zápisky. Kniha slibuje, že vyvolává otázky po smyslu samoty, přátelství a vztahu k okolnímu světu. Protagonistou novely je osamělý třicetiletý muž, který se rozhodne udělat ve svém životě radikální změnu. Život v téměř absolutní samotě, narušované leda několika málo místními lidmi, život ve společnosti zvířat a knih. Tak se mu podaří znovu objevit své vnitřní já a pochopit vztah člověka k přírodě.

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!