Multižánrový festival Neleň! znovu představí talenty

Multižánrový festival Neleň! znovu představí talenty  

Již čtvrtý ročník multižánrového festivalu Neleň! se chystá na první listopadový víkend v prostorách slavičínské Sokolovny, Orlovny a knihovny. Do malého valašského města ve Zlínském kraji zamíří inspirativní lidé z mnoha koutů republiky. Mimo přednášky a workshopy z nejrůznějších oborů si návštěvníci budou moci v rámci doprovodného programu užít i páteční koncerty.

Pátek ve znamení koncertů

Asi největším lákadlem v oblasti koncertů je jednoznačně pražský vysokoškolský učitel David Doubek aka mistr současné české elektronické hudby Ventolin. Autor hitů jako Disco science či Totem se na slavičínské Sokolovně představí v pátek krátce po jedenácté večerní, hned po slovenských sourozencích Bulp a uskupení kolem Anety Martinkové Margo. Páteční program na Sokolovně uzavře brněnská kapela Guilty Echoes, která letos vyhrála soutěž 1Band2Play zastřešenou magazínem Full Moon, platformou Streetculture či festivalem Colours of Ostrava. Souběžně s koncerty bude možné navštívit výstavu Struktury, která celý festival otevře. Vernisáž proběhne ve výstavním prostoru na Sokolovně v šest hodin a k vidění budou například díla nadějné ilustrátorky Lucie Mudrákové či Aleše Výmoly, frontmana slovácké kapely 12:piet.

Sobota nabídne cupping, workshop raw stravy či kondiční kruhový trénink

Druhý festivalový den začne od druhé hodiny souběžně na Sokolovně, Orlovně i Horákově vile (budova Městské knihovny). Na Orlovně budete moci navštívit základy swingového tance či kondiční kruhový trénink v podání Veroniky Doležalové. Na všechny sportovní aktivity doporučují pořadatelé rezervaci, kterou je možné provést na emailové adrese nelen@nelen.cz.

Druhý festivalový den zahájí na Horákově vile workshop raw stravy s PeklaNepekla a přednáška Natálie Kollegové o studiu v zahraničí. Mezi další připravené akce, které můžete navštívit v budově městské knihovny, patří například workshop o správné přípravě steaků nebo představení nového filmu Juliany Rychlíkové Čerešně, který se natáčel přímo ve Slavičíně.

Hlavní festivalové místo, slavičínská Sokolovna, bude žít hlavně obuví. Představí se Jana Buch, pedagožka ze zlínské fakulty multimediálních studií, která se zabývá problematikou bot vhodných pro děti, Barbora Malaníková s chytrou obuví miomove a Juraj Šuška s povídáním o vývoji sportovní obuvi v socialistickém Československu. K večeru si pak přijdou na své milovníci dobré kávy. Od půl osmé nabídne řízenou degustaci káv Lukáš Kaňovský, majitel luhačovické kavárny Jizba. Posledním festivalovým bodem je přednáška Aleše Výmoly nazvaná 40 roků kreativity v prdeli.

I letos bude na všechny přednášky, koncerty či workshopy v rámci celého festivalu vstup zdarma, ovšem již teď můžete přispět na další ročníky prostřednictvím transparentního účtu. Celý festivalový program naleznete na www.nelen.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kulturní dům Slavičín nabízí i další akce

Místo konání: Kulturní dům Slavičín

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!