7 humorných knih, které byste si na podzim rozhodně měli přečíst

7 humorných knih, které byste si na podzim rozhodně měli přečíst 

Babí léto je nenávratně pryč a vlády nad počasím se definitivně chopil pochmurný podzim. Z vlastní zkušenosti víme, že není nic lepšího než toto nevlídé období přečkat hezky doma s knihou v ruce. Připravili jsme si proto výběr sedmi humorných knih, které vám zaručeně pomohou všechny podzimní chmury zahnat.

Doppler

Doppler je tuctový muž středního věku, takový, jakých jsou v Norsku tisíce. Vše se ale změní, když spadne z kola a uvědomí si, že svět konzumu není pro něj. Bláznivá tetralogie o Dopplerovi, který se rozhodne odejít od rodiny a začne sám v lese, přičemž společnost mu dělá pouze mládě losa, vtipnou formou zachycuje to, s jakými problémy se současný svět potýká. Celou tetralogii vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Agnes a sedmý host

Komiks o mladé dívence Agnes, který vydalo nakladatelství Paseka, se prezentuje jako horor, rozhodně se u něj ale bát nebudete. Dívka je vtipná, inteligentní a nejen svým vzhledem nápadně připomíná Wednesday Addamsovou. Agnes a sedmý host  je nádherně zpracovaná kniha, která díky svému štiplavému humoru zujme i čtenáře, kteří tento žánr obvykle nevyhledávají.

Kočky útočí

Jste introvert, milovník koček, knihomol nebo alespoň jedno z toho? Pokud ano, rozhodně by vám neměly uniknout komiksy Sarrah Andersenové, které vadává nakladatelství CooBoo. Ať už se jedná o Dospělost je mýtus, Ubulenou hromádku štěstí nebo autorčinu novinku Kočky útočí, budete brečet smíchy.

Ukázka z knihy Kočky útočí

Saturnin se vrací

Saturnin se vrací je volné pokračování slavného románu Zdeňka Jirotky. Příslovími oplývající teta Kateřina, krásná slečna Barbora, sarkastický doktor Vlach nebo naprosto ztřeštěný Saturnin, oblíbené postavy románu nakladatelství XYZ vrací, tentokrát v podání Miroslava Macka, který dokázal velice dobře navázat na Jirotkův osobitý humor.

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka

Evžen Boček tento rok přišel s čtvrtým dílem Aristokratky, který tentokrát nese název Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka. Pokud máte humor Evžena Bočka rádi, rozhodně by vám neměla tato kniha, kterou vydalo nakladatelství Druhé město, uniknout.

Terapie sdílením

Za projektem Terapie sdílením, internetovou senzací, stojí kreativní dvojice Ester Geislerová a Josefina Bakošová. Kniha nakladatelství Listen je věrným obrazem autentického prostředí internetových chatů a messengerů, kde se dnes tak často odehrávají trpké konce vztahů. Texty zaznamenávají ty nejbizarnější rozchodové hlášky, které se k autorkám dostaly. Kniha je doplněna texty obou autorek, esejí mediálního teoretika Tomáše Dvořáka, osobními fotkami, vzkazy a dalšími materiály Ester a Josefiny.

Falešný sňatek

Zdá se, že Eminy velkolepé plány se začínají konečně rýsovat, ovšem ani tentokrát to není tak jednoduché, jak si představovala. Opět se zamotává do absurdních situací a ohrožuje tak svou finančně zajištěnou budoucnost. Falešný sňatek vydal Knižní klub a jedná se o pokračování Falešného románu, obě knihy přímo srší humorem a ironií.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!