Výstava STO OBRAZŮ v Galerii Kooperativy oslaví výročí republiky

Výstava STO OBRAZŮ v Galerii Kooperativy oslaví výročí republiky 

Ke kulatému výročí Československa dostanou milovníci umění nevšední dárek. Unikátní sérii obrazů od těch největších českých velikánů.

Od Masaryka a vzniku republiky přes ekonomickou krizi, fašisty a železnou oponu k vítězství nad těmi, co náš stát utlačovali. Během sto let zažila republika mnohá radostná ale i krušná období. Umění ale krize a války nedostaly do pozadí. Bylo součástí života a nastavovalo zrcadlo doby.

„Naší výstavou chceme připomenout, že republika je tvořena nejen politicky a ekonomicky, ale také uměním, které hraje důležitou roli na vytváření jejího obrazu, na odrazech krásy v každodenním životě,“ představuje záměr nové expozice v Galerii Kooperativy akademický malíř a kurátor výstavy Ivan Exner.

Svébytné, kvalitní a ryze české umění, které mnohdy reprezentovalo i ve světě, připomenou obrazy slavných jmen ve sbírce vytvořené právě v letech 1918-2018. Návštěvníci v Pobřežní ulici najdou díla Emila Filly, Antonína Procházky, Václava Špály, Otakara Nejedlého, Otakara Kubína, Jana Baucha, Maxe Švabinského, Otakara Mrkvičky, Františka Kupky, Ludvíka Kuby, Toyen, Josefa Čapka, Josefa Šímy, Františka Jiroudka, Josefa Jíry, Josefa Lieslera, Kamila Lhotáka, Ivana Exnera, Jaromíra Rybáka a mnoha dalších.

Každý z nich měl své myšlenky, žánry, témata. A všechna díla zachytila tok doby a historii našeho státu. Galerie bude expozicí slavit jeho kulaté výročí až do konce března 2019. Obrazy si můžete prohlédnout zcela zdarma a po návštěvě zakoupit i publikaci obohacenou zajímavými texty.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Galerie Kooperativy nabízí i další akce

Místo konání: Galerie Kooperativy

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!