Shakin' Stevens zazpívá českému publiku v novém termínu

Shakin' Stevens zazpívá českému publiku v novém termínu 

Velšský zpěvák Shakin' Stevens vystoupí v doprovodu své skupiny poprvé také v České republice. Svoje hity předvede tuzemskému publiku 23. února příštího roku v areálu Forum Karlín. Zazní zde všechny zásadní skladby jeho dlouholeté kariéry, včetně písní „Oh Julie“, „Marie, Marie“ nebo „This Ole House“.

Koncert slavného zpěváka bude pro české publikum premiérou. Sedmdesátiletý hudebník z Cardiffu oznámil návrat na koncertní prkna teprve nedávno, jeho fanoušci se mají na co těšit, na turné zazpívá své nejslavnější písně, zazní ale i novinky a skladby jiných umělců.

Na koncertech zazní hity i některé písně, které jsem živě nehrál téměř dvě desetiletí, připravil jsem nějaké to překvapení, chybět nebudou i skladby jiných umělců, jejichž dílo obdivuji, a v neposlední řadě i nějaké novější věci. Nemůžu se dočkat, až se vydám na turné a vše si užiju společně s českým publikem, před kterým vystoupím poprvé," řekl o připravovaném turné Shakin' Stevens.

V rámci příprav na turné jsem procházel katalog písní své sólové kariéry, který obsahuje nejrůznější hudební styly - od country přes klasický rock až po blues. Bylo potěšením znovu objevit "perly" z mého repertoáru, které jsou u publika velmi oblíbené

Shakin‘ Stevens patří s 33 hitovými singly mezi nejvýznamnější britské umělce. Jeho skladby obsadily přední příčky nejedné světové hitparády, kam se vrátil i s albem Echoes Of our Times z roku 2016. Album bylo inspirováno Shakinovým pátráním po historii jeho rodiny a příběhy o válečném hrdinství, členech Armády spásy či o sporech v dolech na měď v Cornwallu. Na skladbách je patrný vliv blues, folku a rocku. Album bylo pro mnohé velkým překvapením a dostalo se mu velmi pozitivních reakcí.

Velšský hudebník se narodil jako nejmladší z jedenácti sourozenců v cardifské městské části Ely. V šedesátých letech působil v několika amatérských skupinách. Profesionální kariéru zahájil v roce 1968 jako člen kapely Shakin' Stevens and the Sunsets.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!