Nebezpečná laskavost v sobě skrývá vícero tajemství, než je na první pohled ochotná prozradit

Nebezpečná laskavost v sobě skrývá vícero tajemství, než je na první pohled ochotná prozradit80%

Paul Feig našel knihu od Darcey Bell a utvořil z ní vtipné postmoderní drama s prvky thrilleru a špetkou mysterioznosti. Film na první pohled působí jako těžké konvenční drama k čemuž napomáhá i jeho trailer, ale opak je pravdou. Nebezpečná laskavost obchází principy klasického pochmurného dramatu a nabízí odlehčené zpracování příběhu s vážnou tématikou.

Chytrá zápletka, která se v průběhu filmu stále více zamotává, nenechá diváka vydechnout. „Supermatka“ Stephanie se snaží vyřešit záhadné zmizení své kamarádky Emily, ale při svém pátrání objevuje jen další a další tajemství. Ke všemu je mezi obě ženy zapleten i Emilyin manžel Sean, u kterého vlastně většinu filmu jen přemýšlíme, na kterou stranu patří. Zápletka, která přímo křičí drama a slibuje slušně napínavý příběh, je rozbita porcí černého humoru, který je divákovy dávkován v průběhu celého filmu. Ani humor ale z její napínavé stránky neubral. Naopak filmu dodal šmrnc a šťávu.

Jen jednou za čas se povede utvořit film, který si může dovolit nést štítky drama, thriller i komedie a Nebezpečná laskavost je jedním z nich. Jednotlivé žánry se mezi sebou neperou, jak tomu většinou bývá, ale navzájem se doplňují. Drama střídá komedie a to zase thriller, aniž by scény působily nepřirozeně nebo rozpačitě. S výjimkou několika závěrečných scén, které by si zasloužily trochu serióznosti, ale místo toho získaly pořádnou dávku až příliš hollywoodského humoru.

Film by pravděpodobně nebyl tím, čím je, bez excelentního obsazení. Blake Lively v roli Emily Nelsonové rovná se dokonalost. Tahle herečka má prostě grády a role sebevědomé ženy pracující v módním průmysl s temnou a tajemnou minulostí ji sedla perfektně. Naopak naivní matku na plný úvazek Stephanie Ward až překvapivě dobře ztvárnila Anna Kendrick. Obě dámy pak doplnil obstojný Henry Golding u jehož postavy musí divák střídat názory jak na běžícím páse. Charaktery postav i jejich vystupování nám zamotají hlavu tak, že vlastně ani nevíme komu fandíme a o to se příběh stává napínavějším a zajímavějším.

Suma sumárum jde o takovou odlehčenou verzi Dívky ve vlaku, která se chvílemi až vysmívá klasickým dramathrillerům, ale svým chytrým humorem a téměř nerozuzlitelným dějem si získá srdce nemalého počtu diváků.

Názor informuji.cz: 80%

Kdy a kde dávají film: Nebezpečná laskavost

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!