Já, Maria Callas, vyprávím svůj životní příběh

Já, Maria Callas, vyprávím svůj životní příběh80%

Čtyřicet let po své smrti vypráví největší operní ikona všech dob svůj životní příběh se všemi jeho vzestupy i pády. Tom Volf poskládal doposud nezveřejněné materiály od neznámých archivních záběrů přes zákulisní nahrávky až k osobní korespondenci a fotografiím a utvořil z nich téměř dvouhodinový dokument o životě Marie Callas.

Maria Callas představí svůj život už od útlého dětství, kdy musela učinit své první oběti ve jménu budoucí kariéry. Sonda do duše a mysli celosvětově uznávané umělkyně odhalí její křehkost, kterou na pódiu dokázala bravurně skrýt, i její tajné touhy, kterých nikdy nedosáhla. Úspěšná kariéra vzkvétala na úkor rodinného a soukromého života. „Vzdala bych se toho s radostí,“ říká Maria v jednom ze svých rozhovorů, „ale osud je osud a nedá se mu vyhnout.“

Režisér Tom Volf je očividně velkým milovníkem a obdivovatelem Marie Callas, což v některýh částech filmu bylo spíše na škodu. Vypravěči, mluvící hlavy ani ostatní typické aspekty dokumentů nedostaly prostor, v důsledku čehož film chvílemi postrádal formu a tvar. Jemné nedostatky však více než dost vykompenzovala sama Maria Callas a její performance. Díky její jistotě v hlase při rozhovorech s novináři i skvělému vystupování na veřejnosti film získal potřebnou důležitost a úroveň.

Já Maria Callas je typický příběh o obětování osobních hodnot, tužeb a snů pro jeden velký životní úspěch. Příběh, se kterým se mohou ztotožnit nejen slavné celebrity, ale i „obyčejní lidé“, je tentokrát vyprávěn autenticky přímo z pohledu ženy, která si ho celý prožila. Na první pohled dokonalý život s dokonalou kariérou ale skrývá i zklamání a trápení, která vyvolávají otázku: stojí to skutečně za to?

Názor informuji.cz: 80%

Kdy a kde dávají film: Já, Maria Callas

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!