Očekávaného Sorrentina přinese jablonecký Kinofest v české předpremiéře

Očekávaného Sorrentina přinese jablonecký Kinofest v české předpremiéře 

V Jablonci nad Nisou proběhne během pátku 9., soboty 10. a neděle 11. listopadu první ročník Kinofestu. Nabídne celkem 19 filmů nejrůznějších žánrů (a kvalit). Necháte se zlákat a přijdete se schovat před deštěm?

Malé město Jablonec nad Nisou se může pyšnit velmi příjemným komplexem kin. Se čtyřmi projekcemi za den v jednom velkém kině Radnice a v jednom “artovém” kině Junior, případně během července a srpna i v letním kině, se jim perfektně daří pokrýt téměř všechny české filmové premiéry. Nabízejí dopolední projekce “(nejen) pro seniory”, nedělní filmové brunche, projekce s besedami, filmová představení pro rodiče s nejmenšími dětmi nebo dramaturgická překvapení ve formě projekcí “naslepo”. A teď, po loňském zkušebním nultém ročníku, přicházejí s prvním oficiálním ročníkem Kinofestu, který nabízí… Vlastně nenabízí nic moc nového.

Opravdu. Jablonecký Kinofest je pouze jakési promo pro ona městská kina, které se snaží za podzimního sychravého počasí přilákat diváky. Postupně nám prezentují výše zmíněné “programové cykly”, ze kterých stojí za zmínku Chata na prodej, skvělá česká komedie Tomáše Pavlíčka, která bude uvedena v neděli v sekci “Mimikino”, a Tak pravil bůh, originální severská tragikomedie o podivném psychiatrovi, u které se bude podávat sobotní brunch.

Dále divákům Kinofest ukáže, že na operu se dá chodit i do kina, když v sobotu dopoledne promítne záznam Carmen z Metropolitní opery, nebo že do kina můžou rodiče poslat své děti tvořit, v rámci dílny po filmu Králíček Petr.

Hlavními taháky jsou hned tři zbrusu nové snímky. Kinofest otevře v pátek filmová oslava rockové skupiny Queen: Bohemian Rhapsody, v sobotu zde bude v české předpremiéře promítnut provokativní portrét Silvia Berlusconiho Oni a Silvio od italského oscarového režiséra Paola Sorrentina. A v sobotu Zlý časy v El Royale jako finální projekce.

Člověk díky této dobré dramaturgii rád zapomene, že se jedná čistě marketingovou akci - na celý víkend vyjde permanentka jen na 149 Kč. Přece jenom venku začíná špatné počasí, tak proč se neschovat v dobrém kině u dobrých filmů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Radnice

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!