Jedno přání, které změnilo život malého kluka. Tak by se dal popsat muzikál BIG

Jedno přání, které změnilo život malého kluka. Tak by se dal popsat muzikál BIG80%

Děti si v pubertě přejí mnoho věcí, ale co když se jednoho dne přání splní? Co se stane, když z dvanáctiletého kluka je ráno třicetiletý muž? Na tyto otázky vám odpoví jedině muzikál BIG – pohádka o splněných přáních.

Toto divadelní představení Městského divadla Brno je inspirováno stejnojmenným americkým filmem v hlavní roli s Tomem Hanksem, jenž měl premiéru v roce 1996 na Broadwayi. Tato inscenace je pojata s humorem a nechybí v ní krásné efekty, které ve spojení s příjemnou hudbou navozují pěknou atmosféru v sále.

Ústřední postavou je malý Josh Baskin (Adam Gazdík), který bude mít za měsíc 13 let a už nechce poslouchat své rodiče. Když ho nechtějí pustit na kolotoč kvůli jeho výšce, vysloví před kouzelným přístrojem přání, že chce být velký, a hodí do něj minci. Od té doby už se dějí jen samé zvláštní věci, na které si Josh velmi rychle zvykne.

Režiséři tvrdí, že děti do filmu nepatří a to samé by mělo platit i u muzikálů. Malé děti nemají takový hlasový fond, aby zvládly uzpívat to, co dospělí lidé, a to bylo slyšet, hlavně když Josh Baskin (Adam Gazdík) nebo Billy Kopecki (Josef Gazdík) zpívali sólo. Jejich nevyzpívané hlasy se ve výškách spíše trápily. Po herecké stránce však byli oba kluci vynikající, hráli velmi přirozeně. V roli velkého Joshe Baskina se představil Jonáš Florián, který byl jako dítě v těle dospělého, což byl určitě záměr scénáristů a tento mladý herec se toho ujal výborně. Jeho partnerku Susan Lawrencovou mu hrála herečka Viktória Matušovová, která stejně jako Florián předvedla skvělý herecký i pěvecký výkon.

Tanečně byl tento muzikál bohatý, velmi dobře tančili nejen dospělí, ale i děti, které byly snad ještě lepší než jejich dospělí herečtí kolegové.

Celkově byl muzikál velmi povedený, ale až moc "americký". Efekty však předčily očekávání všech v sále, když například velký Josh ukazoval Susan noční oblohu a v sále se rozzářily pomyslné hvězdy. 

Foto: Web Městské divadlo Brno

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Městské divadlo Brno nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!