REPORT: Jananas poprvé zaplnili humorem, hudbou a fanoušky Lucerna Music Bar

REPORT: Jananas poprvé zaplnili humorem, hudbou a fanoušky Lucerna Music Bar90%

Kapela Jananas měla včera premiéru v Lucerna Music Baru. S velkým sálem si poradili více než dobře – stále rostoucí publikum, kvůli kterému už Malostranská beseda svou kapacitou nepostačovala, jásalo. Jananas bavili zejména svým klasickým repertoárem, připravili však i několik novinek a překvapení.

Lucerna Music Bar včera v pondělí 22.10. ovládl český "hardcore-folk" skupiny Jananas. Čtyřčlenná formace včerejší koncert započala jako obvykle přiznáním o kapele v písni The Best of Jananas. Postupně pak přešli k dalším písním založeným na humoru a hudební propracovanosti, které si značná část publika notovala s nimi. Většina koncertu byla repertoárově podobná tomu, co skupina předvádí obvykle – písně z desek Jananas a To samo, ale i některé na nosiči doposud nevydané, jsou už tak divácky prověřené a kapela je předvádí zcela sebevědomě, přitom však stále energicky a s pocitem, že zpěvačka Jana Infeldová texty vždy znovu prožívá a kytarista, baskytarista i bubeník do hudebního provedení dají vše.

Divák, který byl v Lucerně na Jananas poprvé, mohl být nadšen z první dávky inteligentního humoru, byť zaznamenat všechny vtípky a hříčky, ať už v samotných písních nebo pronesené členy kapely během vystoupení, není napoprvé snad ani možné. O to víc se pak baví ti, kteří na Jananas chodí častěji a některé vtipy v textech se jim už vryly pod kůži, na jiné přicházejí zas a znova. Rytmické písničky navíc málokoho udržely v klidné pozici. Při některých vícehlasech, kytarových intrech či houslových mezihrách pak člověku často i přeběhl příjemný mráz po zádech.

Kromě toho, že v Lucerně bylo větší publikum a že kvůli jeho rozmístění do stran viděli někteří kapelu i z profilu, jak vtipně podotkl kytarista Jan Vávra v narážce na svou postavu, byl však koncert výjimečný i jinak. Jananas si k vystoupení pozvali dva hosty – prvním byl klavírista a producent desky To samo Viliam Béreš, který skupinu doprovodil u několika písní na klávesy. Druhým byl pak zpěvák David Stypka, který se s Janou vystřídal ve zpěvu při upravené verzi písně Malorážka. Při té se přidaly i dívky z dětského sboru, které ji proložily ozvěnou slov „IQ 5“, přičemž prsty ukazovaly čtverku. Všechny proměny i novinky, mezi které patří také píseň Moravská sudová, při níž si členové Jananas vyměnili nástroje a na motivy moravských lidovek reflektovali některé neduhy dnešního světa, koncert příjemně obzvláštnily.

Kapela, která se tak postupně z „nejznámější neznámé kapely“, jak se sami nazývají, mění v kapelu známou a slavnou, se tak pomalu, ale jistě přibližuje spíš z legrace vysněné O2 aréně. Přispívají tomu i minulé nominace na cenu Anděl a nový singl Supraphonu k založení republiky Za 100 let, který Jananas složili a ve kterém zpívají mnohé slavné hlasy českého popového showbyznysu jako Tomáš Klus, Xindl X, Ewa Farna nebo Michal Hrůza. Jananas však přesto ani v Lucerně nezapomněli, že publikum jsou jejich „kamarádi“, kteří jim navíc můžou zajít pro pivo.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

REPORT: Jananas poprvé zaplnili humorem, hudbou a fanoušky Lucerna Music BarREPORT: Jananas poprvé zaplnili humorem, hudbou a fanoušky Lucerna Music BarREPORT: Jananas poprvé zaplnili humorem, hudbou a fanoušky Lucerna Music Bar
 

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!