Nejnovější články » Zajímavosti

Ráj pro milovníky sladkého. Čokoládový festival putuje po 15 městech republiky

22.10.2018,

Mlsné jazýčky si přijdou na své na Čokoládovém festivalu, který se do konce března příštího roku zastaví v patnácti českých městech. Nejblíže na akci můžete zamířit od 26. do 28. října do zámku ve Valticích.

Na každém z Čokoládových festivalů nebudou samozřejmě chybět degustace kakaové pochoutky. Zároveň se návštěvníci mohou těšit na výstavu, na níž se dozví o dlouhé historii této sladkosti, nebo si vyzkouší z čokolády něco uvařit. Čekají je také workshopy a doprovodný program, který bude zahrnovat hudební a taneční vystoupení či prezentaci různých receptů.

Nejbližší termín události je již o tomto víkendu, od pátku 26. do neděle 28. října, kdy festival bude hostit valtický zámek. Následně se přesune na ostravské výstaviště Černá louka, kde bude otevřený o víkendu mezi 2. a 4. listopadem.

Během zimy a jara ho bude možné navštívit také v Ústí nad Labem, Praze, Příbrami, Karlových Varech, Pardubicích, Zlíně, Lysé nad Labem, Teplicích, Olomouci, Českých Budějovicích, Plzni, Turnově a nakonec během posledního březnového víkendu v Hodoníně.

Plné vstupné na akci činí 60 Kč, snížené 40 Kč. Děti do 6 let a držitelé průkazu ZTP mají vstup zdarma.

Foto archiv ČokoFestu