Legendární kytarista Mark Knopfler dorazí do Prahy i s novou deskou

Legendární kytarista Mark Knopfler dorazí do Prahy i s novou deskou 

Jeden z nejuznávanějších a komerčně nejúspěšnějších hudebníků Mark Knopfler vyjede příští rok na koncertní šňůru se svou kapelou. Turné Down The Road Wherever zahájí v dubnu v Barceloně, v červnu se jej dočká i Česká republika.

Jeden z největších kytaristů všech dob Mark Knopfler se svou kapelou objede koncerty po celé Evropě v průběhu dubna, května, června a července, kdy turné zakončí vystoupením v italské Veroně. V srpnu a září se pak přesunou na koncertní šňůru na americký kontinent. České publikum se známého hudebníka dočká 26. června v pražské O2 areně. Vstupenky jdou do internetového předprodeje 2. listopadu v 9 hodin. Zájemci je seženou v cenovém rozmezí od 1 790 do 2 590 korun.

Již brzy se fanoušci Marka Knopflera dočkají nového, v pořadí již devátého studiového alba Down The Road Wherever, které vyjde 16. listopadu. A turné vnímá jako nedílnou součást procesu vydání nové nahrávky. „Moje skladby jsou určené na živá vystoupení. Miluju celý proces toho psaní a nahrávání s kapelou, ale nakonec je tou nejlepší částí hraní publiku naživo,“ vysvětluje Knopfler, „moc se mi líbí celý ten cirkus, cestování z města do města a spolupráce s touto skupinou hudebníků je pro mě naprostým potěšením. Opravdu se na to těším.“

Slavný hudebník Mark Knopfler nabídne na nové desce 14 nových písní inspirovaných širokou škálou témat. Vypráví o raných dnech v Deptfordu s Dore Straits, o pocitech zatoulaného fotbalového fanouška v cizím městě, o nutkání hudebníka vrátit se domů i přes sněhovou vánici nebo o člověku dnešní doby, který je uzavřený ve své vlastní ulitě. „Mark i nadále patří k umělcům, kteří mají oko básníka, jenž umožňuje vidět detaily, které se následně prolínají do hlubokých melodických skladeb, které působí jako z oboru osobní psychogeorgafie,“ dodávají organizátoři pražského koncertu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!