Prahu čeká nabitý víkend. Vyvrcholí oslavy sta let republiky

Prahu čeká nabitý víkend. Vyvrcholí oslavy sta let republiky  

Za dveřmi je víkend, během něhož vyvrcholí národní oslavy sto let od vzniku republiky. Pražané a návštěvníci české metropole se během něho skutečně nebudou nudit. Na oba víkendové dny je totiž připraven bohatý program.

O víkendu 27. a 28. října se stane pražské historické centrum dějištěm vyvrcholení národních oslav 100 let republiky, které probíhají již od počátku roku, a to po celém Česku. Milovníci hudby si přijdou na své na Václavském a Staroměstském náměstí, kde na dvou pódiích vystoupí čeští i slovenští hudebníci. V rámci programu Největší hity století zazpívají třeba Tomáš Klus, No Name, Karel Gott, Lucie Bílá, Marta Kubišová, Jiří Suchý či Jaroslav Uhlíř.

Chybět ale nebude ani slavnostní průvod ulicemi Prahy, vojenské přehlídky, ukázky historických vozů, historické scény, videomapping na budově Národního muzea a mnoho dalších akcí. Pro zájemce je navíc vše přístupné zdarma. Speciální program nabídnou také muzea, které chystají prohlídky zdarma nebo za symbolické vstupné. Otevřena bude také část zrekonstruované budovy Národního muzea.

„Rád bych všechny Pražany a návštěvníky pozval na slavnostní ohňostroj ke stým narozeninám Československa, který budou moci sledovat 28. října večer,“ zve vedoucí projektu Společné století Lukáš Bajer, „všem také doporučujeme sledovat kompletní program národních oslav. Ten je přístupný na webových stránkách spolecnestoleti.cz. Sem instituce dodávaly informace o svých akcích v rámci oslav společného století v průběhu celého roku.“

„Jsem hrdá, že Praha se po dobu národních oslav zahalí do barev národní vlajky tak, abychom s důstojností oslavili společně významné jubileum založení Československa,“ řekla stále ještě primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová, „pro všechny Pražany a návštěvníky vrcholu národních oslav jsme připravili bohatý kulturní a společenský program, který každému umožní si tento jubilejní víkend naplno užít.“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!