FotoExpo 2018: svátek všech milovníků fotografie nabídl maraton besed a seminářů i pestrou paletu novinek z oblasti fototechniky

FotoExpo 2018: svátek všech milovníků fotografie nabídl maraton besed a seminářů i pestrou paletu novinek z oblasti fototechniky 

V sobotu 20. října se na pražských Vinohradech uskutečnil již šestý ročník veletrhu a festivalu současné fotografie FotoExpo 2018. V 17 sálech nabídl 60 prezentujících značek, možnost fotografování modelek i celodenní maraton přednášek a seminářů.

Hlavní program již tradičně probíhal ve třech patrech Národního domu na Vinohradech. Zde krátce po desáté hodině dopoledne odstartoval maraton besed a přednášek probíhajících paralelně v šesti sálech. A výběr byl opravdu pestrý - od besed a představení tvorby významných českých i zahraničních fotografů (Ivana Vostřáková, Ondřej Pýcha, Uroš Podlogar, Jan Šmíd, Jana Pechlátová, Zdeněk Bína či Nikola Bílková), přes produktové prezentace novinek ze světa fototechniky, až k cestovatelským fotoexpedicím do Norska (Tomáš Havel), Maroka (David Hainall), či jižní Afriky (Martin Šíl).  

FotoExpo 2018

Zájemci se mohli zúčastnit i řady odborných seminářů na téma panoramatické fotografie krajiny (Jan Šmíd), krajinářské astrofotografie (Petr Horálek), říše zvířat (Patrik Staněk), či svatební (Milan Zářecký) a dětské (Alice Hrubá) fotografie. Stranou však nezůstala ani témata erotických a provokativních aktů, či práce se studiovými světly.

V Majakovského a Společenském sále probíhala až do večerních hodin prezentace fototechniky a příslušenství jednotlivých značek, chybět zde nemohlo ani představení činnosti a publikací Svazu českých fotografů a Asociace profesionálních fotografů ČR. Velkému zájmu přítomných fotografů se těšilo volné fotografování modelek ve slylu exotic a glamour, probíhající po celý den na pódiu Majakovského sálu.

FotoExpo 2018

Část letošního programu se přesunula i do sousední budovy Arcibiskupského gymnázia, která patřila především cestovatelským besedám a prezentaci škol z Děčína, Plzně, Českých Budějovic, Prahy a Hradce Králové. Svou tvorbu zde představili fotografové Vojtěch Vlk, Viktor Mácha a Tomáš Hulík. Inspirovat jste se mohli fotoexpedicemi do Skotska (Martin Kamín), Argentiny (Vojtěch Vlk), Peru (Tereza Menclová) a Himalájí (Karel Štěpánek), či napříč Asií (Pavel Svoboda) a Cejlonem (Martin Kamín).

Nechyběly ani odborné semináře na téma portrétu v exteriéru (Jan Tichý), ovládání Zoner Photo Studia (Pavel Kristián), či externích blesků a zrcadlovek Nikon. Jak fotografovat moderní architekturu prozradil známý fotograf Jiří Šebek.

Posledním místem festivalu byla blízká kavárna u sv. Ludmily s výstavou Barevný svět zvířat Petra Bambouska.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Národní dům na Vinohradech nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!