Prague Coffee Festival nabídl prezentace a degustace desítek pražíren a kaváren

Prague Coffee Festival nabídl prezentace a degustace desítek pražíren a kaváren

Předposlední říjnový víkend se tři objekty v Pražské tržnici proměnily v ráj všech kávomilců. Šest brew barů, pět espresso barů, cuppingy pražíren, přednášky, workshopy a zajímavý doprovodný program – to vše nabídl 7. ročník Prague Coffee Festivalu pořádaného spolkem Coffee Embassy.

hodnoceno 2x
Líbí? Pošlete to dál...

Prague Coffee FestivalPrague Coffee Festival

Letošní, už sedmý ročník Prague Coffee Festivalu se zase rozrostl, a to nejen do počtu prezentovaných pražíren a kaváren. Návštěvníci se ve třech objektech Pražské tržnice mohli na šesti brew barech seznámit s rozmanitostí příprav a chutí filtrované kávy. Pět espresso barů pak představilo latté art a espresso um.

Ze zahraničí přijely svou práci prezentovat například pražírny April Coffee Roasters, black., Fjord Coffee Roasters, Origin Coffee či 19grams Berlin. Z tuzemských pražíren se představily například Dos Mundos, Double B, Kafe Francin, Kavárna Pražírna, Narcoffee nebo Zoban. Na espresso barech svou kávu představovaly zahraniční pražírny Goriffee, Populus Coffee či Diamond’s Roastery. Z českých značek pak dorazily například pražírny Henri Café, Nordbeans, Coffee Source nebo Pepe Coffee.

Nechyběly ani známé kavárny. Na pražském kávovém festivalu jste mohli potkat baristy z Pikola, Original Coffee, EMA espresso bar, mamacoffee, Jedno Kafe či Dvě vrány. Bezpochybně největší úspěch oslavovala pražírna Doubleshot, na jejichž kávové alko drinky se stála nekonečná fronta. 

Mlsné jazýčky návštěvníci mohli pohladit nejen lahodnou kávou, ale také famózními dezerty a skvěle vypadajícím a chutným občerstvením. Kdo neměl dost degustace přímo na jednotlivých barech a stáncích kaváren a pražíren, mohl zavítat na veřejně přístupné cuppingy. Ty bylo letos možné navštívit bez předchozí registrace. Kávoví znalci a profesionálové zde mohli degustovat tematické skupiny káv jednotlivých pražíren. Pro ty, kteří s cuppingy nemají zkušenost, byl připraven cuppingový workshop. Kromě něj se návštěvníci mohli zúčastnit třeba senzorického workshopu, který vás naučil vnímat kávu všemi smysly.

Z Prague Coffee Festivalu 2018. Foto Kateřina Čajanková

Na workshopu domácí přípravy filtrované kávy pod záštitou Coffee Embassy vás zástupci spolku naučili, jak si připravit kávu jedním z alternativních způsobů přípravy kávy. Jeden workshop byl věnovaný aeropressu, dripu a chemexu, druhý se pak zaměřil na přípravu v džezvě, moka konvičce a frenchpressu.

Festival však nezapomněl ani na milovníky čaje. Protože čaj je nová káva – jak hlásala jedna z cedulí. Stánků s degustací čajových nápojů zde bylo oproti těm kávovým sice poněkud méně, ale byl jim věnován také jeden z workshopů.

Součástí programu byly také přednášky s předními odborníky na kávu a témata byla opravdu různorodá. Přednášející se věnovali udržitelnosti kávové produkce i práce baristy, kompostování nebo fyzioterapii pro baristy.

Doprovodný program pak zajistil, že se opravdu nikdo nemohl nudit. Na Latté Art stagi proběhl workshop v latté artu, prezentace kaváren i milk battle. Ten však byl trochu zklamáním – v množství lidí nebylo možné si výsledné obrázky prohlédnout. Ačkoliv byl 'battle' promítán na plátno, kamera snímala celý proces pouze z dálky. Ve finále diváci viděli pouze dva baristy, jak si u kávovaru něco krouží.

Milým překvapením byla tombola, v níž bylo možné získat hodnotné ceny, jako například KeepCup, mlýnek na kávu či různé knihy, ale také menší dárky jako plakát nebo tetování. V tomto případě však o ceny zase tolik nešlo. Zakoupením lístku do tomboly jste totiž přispěli dvěma farmářkám v Nikaragui.

Další náhodné fotky z galerie...

Prague Coffee FestivalPrague Coffee Festival Prague Coffee FestivalPrague Coffee Festival

|

80%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...