Bluesový veterán Buddy Guy poprvé přijede do Česka

Bluesový veterán Buddy Guy poprvé přijede do Česka 

Ve čtvrtek 8. listopadu poprvé přijede do Prahy americký bluesman Buddy Guy, muzikant, který jako jeden z posledních přeživších pamatuje zrod původního chicagského blues.

Časopis Rolling Stone ho ve svém žebříčku 100 nejlepších kytaristů všech dob umístil na třicátou pozici. Jeho mentorem byl například Muddy Watters, legenda chicagského blues. Svou kytarovou hrou se stal vzorem pro kytaristy jako Jimi Hendrix, Eric Clapton, Jeff Beck nebo Jimmy Page. Za svou kariéru stihl vydat přehršel desek a k té poslední The Blues Is Still Alive And Well (2018), která vyšla letos 15. června, Buddy Guy přichystal i turné, na němž zavítá i do naší kotliny. 

Dvaaosmdesátiletý Buddy Guy se zdá být stále ve formě. Svědci jeho koncertů si vystoupení nadmíru pochvalují. Repertoár má poskládaný převážně ze svých tří posledních studiových nahrávek Rhythm & Blues (2013), Born To Play Guitar (2015) a The Blues Is Alive And Well (2018). Svým fanouškům si však nemůže dovolit odpírat zásadní hity své kariéry, jako jsou například Damn Right I've Got the Blues nebo klasické bluesové standardy

Pražský koncert Buddyho Guye se odehraje 8. listopadu ve Velkém sálu Lucerny v Praze. Vstupenky jsou stále k dostání, ale je o ně velký zájem ze strany domácích i zahraničních fanoušků.

 

foto: oficiální stránky Buddy Guy

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!