6 českých alternativních zpěváků a kapel, které si zamilujete

6 českých alternativních zpěváků a kapel, které si zamilujete 

Jejich hudba má ohromující atmosféru, přesto jejich písně v rádiích pravděpodobně neuslyšíte. Zrní, jedna z nejpopulárnějších kapel české alternativní hudební scény, 1. listopadu pokřtí v Brně nové album Spící. My jsme si pro vás k této příležitosti připravili výběr šesti českých alternativních muzikantů a kapel, které si zamilujete na první poslech.

1. Zrní

Kladenská kapela Zrní dobývá českou alternativní hudební scénu již od roku 2009, kdy vydala svoje první album s názvem Voní. Jejich hypnotická hudba a zajímavé, často lehce surrealistické texty dohromady vytváří opravdu nevšední zážitek.

2. Cermaque

Jakub Čermák, vystupující pod pseudonymem Cermaque, je český básník a písničkář, který pochází z Teplic. S výše zmíněným Zrním úzce spolupracoval na jejich klipu k písni Loďky. Jeho písně mají jednoduchou melodii doplněnou upřímnými básnickými texty.

3. Traband

Skupina Traband má v současné době sice pauzu, jejich hudba by vám ale rozhodně uniknout neměla. Písně s chytlavou melodií a krásnými texty jistě zasáhnou každého posluchače dobré české muziky.

4. Kieslowski

Kieslowski je česká akustická pop-folková skupina, kterou tvoří David Pomahač a Marie Kieslowski. Těžko byste na české hudební scéně hledali dva hlasy, které k sobě tak dobře pasují. Jejich písně jsou často intimní a bolestnou zpovědí o vztazích, porozumění, ale i o bolesti.

5. Květy

Brněnská kapela Květy svou hudbou reflektuje svět kolem sebe, a to bez laciných narážek na současná populární témata. Jejich hudba je melancholická a zároveň nesmírně úderná.

6. Kittchen

Jakub König je český bloger, autor komiksů a zároveň písničkář, který v současné době vystupuje pod pseudonymem Kittchen. Pro zpěváka je typický jeho jemný a intimní projev, ale také jeho nevšední vzhled.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!