Kapela Wohnout představila nový videoklip a chystá vydání alba. Živě ho představí na podzimním turné

Kapela Wohnout představila nový videoklip a chystá vydání alba. Živě ho představí na podzimním turné 

První listopadový den vydává skupina Wohnout nové studiové album Miss maringotka. Ještě před tím ale představila fanouškům videoklip k poslední vlaštovce, písni Tlama. I tu si budou moci fanoušci živě poslechnout na podzimním turné.

Nový videoklip natáčela kapela v lednu v podzemních prostorách nemocnice Krč a rovněž v pražské cukrárně u Myšáka. Objevuje se v něm nejen mnoho známých skupiny Wohnout, ale i herci Míra Nosek, Vasil Fridrich, David Kraus či Karel Zima. „Pro turisty kráčející noční Prahou bylo jistě překvapivé vidět skupinku velmi bizarních stvoření sedících u dezertů v cukrárně,“ vzpomíná na natáčení Fridrich, „myslím, že jsme valnou část překvapili, pobavili a mám za to, že mnozí si museli při pohledu na nás odpřisáhnout, že už musí pro tuto noc přestat pít a jít spát.“

Další z účinkujících David Kraus dodává: „Klip pro kapelu Wohnout byla radost natáčet, a navíc jsou to moji kamarádi. Znal jsem i hodně lidí na natáčení. Překvapil mě hlavně režisér, který byl tak strašně ‚pinktlich‘, že jsem to ještě nezažil. Na druhou stranu jenom on věděl, jak to bude ve výsledku vypadat a co na to potřebuje.“ Zmiňovaným režisérem byl Michal Matoušek, který natočil mimo jiné i videoklip pro legendární britskou formaci Underworld.

V hlavní roli vystoupila ve videoklipu ruská herečka Lisa Ross. „Lisu jsem objevil náhodou na Institutu moderního umění v Moskvě, kde jsem soutěžil se svým videoklipem pro Lenku Dusilovou, ona tam studovala herectví,“ vysvětlil Matoušek, „stala se mou múzou, nafotil jsem s ní velkou sérii fotografií a čekal na vhodnou příležitost, kdy ji budu moci obsadit do klipu. Ta přišla s nabídkou Wohnoutů, kterou jsem s chutí přijal, jelikož je to jedna z mála českých kapel, vůči které nemám předsudky.“

Kromě videoklipu a desky, která vyjde 1. listopadu, lákají Wohnouti také na svou koncertní šňůru Máme na míň Tour. Tu odstartuje 2. listopadu v Českých Budějovicích, pokračovat pak v Rakovníku, Liberci, Havlíčkově Brodě, Plzni, Zlíně či v Třebíči. Turné vyvrcholí 16. listopadu v pražském Velkém sále Lucerny a poslední koncert se uskuteční 21. prosince v Děčíně.

Máme na míň Tour:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!