Tak trochu jiná tělocvična. Welcome To Hard Times v Centru DOX návštěvníky konfrontuje s globálními problémy

Tak trochu jiná tělocvična. Welcome To Hard Times v Centru DOX návštěvníky konfrontuje s globálními problémy 

Název výstavy Vítejte v těžkých časech odkazuje ke kulatému výročí otevření pražského Centra DOX – v roce 2008 zahájilo svou činnost expozicí Vítejte v kapitalismu. V nové expozici, která bude k vidění až do 4. února příštího roku, návštěvníci zavítají do „tělocvičny neklidu“.

Ve fitness centru Těžké časy dostanou návštěvníci příležitost vypotit svou netečnost a potrénovat si svědomí. Zlepší si fyzičku a možná přitom přijdou i na to, jak vyčistit oceány či zbavit svět chudoby,“ prohlásil s nadsázkou autor koncepce výstavy, nizozemský umělec a designér Erik Kessels, který je zároveň i autorem některých instalací.

Foto © DOX

Ve zdejší tělocvičně si návštěvníci mohou zacvičit, ale přitom jsou prostřednictvím uměleckých instalací konfrontováni s problémy, s nimiž se potýká současný svět – třeba s migrační krizí a terorismem, populismem v politice nebo fake news v médiích.

Ve světové premiéře se na výstavě prezentuje projekt izraelské multimediální umělkyně Elinor Milchan pojmenovaný Lásko, ozvi se, interaktivní instalace Nalevo či napravo od kubánsko-amerického umělce Antuana Rodrigueze nebo soubor soch slovenského umělce Viktora Freša.

Foto © DOX

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

DOX Centrum současného umění nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!